Imam 23 godina, skoro sam imao jednu veoma neprijatnu situaciju. Jednog jutra sam se probudio i imao utisak da mi je oduzeta desna strana tela, ali nisam obracao paznju na to obzirom da mi se cesto desi da nezgodno spavam pa mi utrne. Medjutim, kada sam ustao, osetio sam da mi cela desna strana lica trni, i to kao kada primim anesteziju kod zubara. Od straha sam pokusao da kazem nesto, ali se tada ispostavilo da otezano govorim!!! Panicno sam krenuo ka hitnoj pomoci, i nisam imao drugih problema, cak sam ja seo da vozim (inace noga i ruka mi nisu bili oduzeti kada sam ustao). Nakon 5-6 min sve je prestalo, i osecao sam se sasvim normalno, okrenuo kola i vratio se kuci! Malo sam konsultovao internet i zakljucio da je to bilo stanje pred nedaj boze slog. Bio sam kod lekara, radio dopler vrata, snimao vrat, i rekli su mi nesto na foru da su mi misici na vratu napeti i da bi trebale neke terapije da se rade da se opuste. Ja inace jesam vrlo napet, i radim puno, i izlozen sam svakodnevnom stresu! Skoro mi se desilo ponovo da mi je malo trnula usna oko 1 min, mada se iskreno nadam da moze to da bude i od loseg jastuka tj. spavanja!!! Jos jedna mozda bitna stvar je da sam dan pre nego da mi se to desi (oduzetost i trnjenje) bio u Beogradu autobusom. Napolju je bilo 35c a u autobusu je picila EXTRA jaka klima koja mi je bila u glavu ceo put do Nisa (3 sata). Nadam se da to moze da bude glavni razlog, obzirom na malo godina, mada sam vrlo uplasen i strahujem svake noci kada legnem.....moze se reci i da imam malo problema sa pritiskom....uvek je tu negde oko 140/80 ili 130/80....
Molim nekoga ako je imao slicno iskustvo da mi olaksa neprespavane noci....
Bane - Nis
Uplasen, slog???
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 26, 2004 4:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nemoj vise da se plasis
Dobro nisi ceo utrnuo od te klime. Od promaje moze svasta da te boli,
ja imam problem sa losim spavanjem tj. jastukom i stalno mi je nesto ukoceno i utrnulo.
Isto smo godiste i nebi trebali da se plasimo takvih stvari.
Pritisak ti je u granicama normale.
Razmisli sam,klima,napetost svaki dan,stres,los jastuk... pa kako da ne boli.
Ja sam zbog ukocenosti vrata i jedne strane vilice morala da pijem po pola bromazepama pred spavanje,jer su mi misici bili previse napeti.
Tako da opusti se,nije ti nista...
samo se raspitaj za neku relax masazu ili nek ti neko pokae kako sam da se opustis. Ja te vezbe znam ali ovde je tesko da ti objasnim.
Cao
ja imam problem sa losim spavanjem tj. jastukom i stalno mi je nesto ukoceno i utrnulo.
Isto smo godiste i nebi trebali da se plasimo takvih stvari.
Pritisak ti je u granicama normale.
Razmisli sam,klima,napetost svaki dan,stres,los jastuk... pa kako da ne boli.
Ja sam zbog ukocenosti vrata i jedne strane vilice morala da pijem po pola bromazepama pred spavanje,jer su mi misici bili previse napeti.
Tako da opusti se,nije ti nista...
samo se raspitaj za neku relax masazu ili nek ti neko pokae kako sam da se opustis. Ja te vezbe znam ali ovde je tesko da ti objasnim.
Cao
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Porebno je uraditi pregled ocnog dna i transkranijalni doppler glave. Uz to, dolazi u obzir i CT endokranijuma, ako to neurolog smatra neophodnim. Iako ste mladi, nemojte sve pripisivati klima-uredjaju i nervozi. EEG realno ne daje bas tako puno validnih podataka kao sto se smatra... Oduzetost govora ili otezan govor nemaju nikakve veze sa spazmom misica vrata i taj ko vam je to rekao je u najmanju ruku neozbiljan.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.