Propisan mi je lijek koji, na zalost, imam problema da nadjem u BiH. Doktor me upozorio odmah da ga necu ovdje naci, ali da u HR ili SRB ima.
Moje pitanje:
Radi se o Fluoxamin 50mg kako je doktor napisao, a po apotekama dobijam info da je to mozda Fluvoksamin gen. ili Avoxin koji recimo proizvodi Krka.... ali imam problema sada da nadjem taj lijek.
Prvo, da li je Fluoxamin i Fluvoksamin isto (zvuci logicno ko da jeste) i da li je Avoxin to isto i ako ima u Srbiji taj lijek kako se zove i ko ga pravi?
To je antidepresiv koji mi je propisan jer fluoksetin ne podnosim zbog abdominalnih tegoba... nije bitno, da vas ne smaram.
Ima li neko mozda upucen u ovo?
Upit o lijekovima, Fluoxetin ili Fluvoksamin
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 2:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
-
- Stalni član
Naravno da nije, doktor mi je dao jos jedan recept u slucaju da ne nadjem ovaj.. taj drugi imam u svakoj apoteci ovdje u gradu.. ali mi je rekao da je imao pozitivna iskustva bas sa ovim lijekom, pa ako mogu da ga nabavim da ga nabavim...ako ne onda nista... u hrvatskoj ga navodno ima.dr ivica napisao:U najonivijem registru za 2007. godinu nije upisan, znaci, nema ga na trzistu u Srbiji. Inace, lek uopste nije jedino resenje i ne vidim razlog zasto bas njega umesto Flunisana...
Iz BiH se povukao sa trzista zato sto ja izgleda spadam i 1% ljudi kojima smetaju lijekovi koji se koriste za terapiju, Flunisan, Zoloft, Seroxat i svi ostali iz te grupe...
Na zalost, ta zamjena je jako skupa, oko 40 EUR i zbog toga mi je doktor rekao da probam prvo da nabavim ovaj Fluvoksamin koji ima razumnu cijenu kao i svi drugi takvi lijekovi.... Ovaj drugi lijek je nov, uvozni, klasicno pomodarstvo... kao sto ste mi jednom rekli za razliku izmedju Presolola i Nebileta...

Hvala Ivice i pozdrav.
-
- Stalni član
-
- Stalni član
Solvay Pharmaceuticals, cini se Americka firma (naravnodr ivica napisao:Ko to proizvodi?

Pored Fevarina Hrvati od njih uvoze i:
Dopamin dopamin Solvay Pharmaceuticals
Femoston estradiol + didrogesteron Solvay Pharmaceuticals
Fevarin fluvoksamin Solvay Pharmaceuticals
Kreon enzimi gušterače (visoko dozirani) Solvay Pharmaceuticals
Physiotens moksonidin Solvay Pharmaceuticals
Teveten eprosartan Solvay Pharmaceuticals
U Americi se valjda zove Luvox, ali zaboravih sada, nemam kutiju uz sebe, cini mi se da je ovaj Belgijski i zove se Fevarin i za razliku od ameriskog su napisali Fluvoxaminum kao na latinskom....
-
- Stalni član
-
- Stalni član
http://en.wikipedia.org/wiki/Fevarin
The drug was given visibility in the American television series The Sopranos produced by HBO, in the second season, episode 10. Dr. Jennifer Melfi, the psychiatrist treating the character named Tony Soprano, is prescribed Luvox by her own psychiatrist, to treat a strong inclination toward alcohol.
The Columbine killer Eric Harris had taken Luvox, which reports claimed may have been the cause for his shooting rampage, along with Dylan Klebold.
The drug was given visibility in the American television series The Sopranos produced by HBO, in the second season, episode 10. Dr. Jennifer Melfi, the psychiatrist treating the character named Tony Soprano, is prescribed Luvox by her own psychiatrist, to treat a strong inclination toward alcohol.
The Columbine killer Eric Harris had taken Luvox, which reports claimed may have been the cause for his shooting rampage, along with Dylan Klebold.