Prvo da napomenem da je mogucnost posjete bilo kakvoj medicinskoj ustanovi minimalna jer se trenutno nalazim u inostranstvu, tacnije Aziji, i plasim se da posjecujem njihove doktore jer bi moglo doci do nesporazuma u komunikaciji ili nemara, za njih sam ipak stranac.

Ovaj problem mi se javio samo jednom, prije nekih 8 mjeseci kada mi se pojavio otok u predjelu klitorisa. Na netu sam nasla opis mog problema i ustanovila sam da se radi o upaljenoj lojnoj zlijezdi (znam da je moguce da se ne radi o tome, ali sam poprilicno sigurna da je to). Tada sam posjetila ljekara ali me nije pregledao nego mi dao antibiotike i antibiotsku kremu (nemate pojma kako su nemarni prema strancima). Medjutim, nisam stigla nista upotrijebiti, rana je pukla sedam dana nakon sto je nastala, iscurila je tecnost, nesto slicno gnoju i krv.
Mislila sam da sam se tada rijesila toga ali prije nekih sedam dana, opet mi se pojavilo isto. Samo sada nije toliko bolno i otok je manji. Na kozi se nazire kao bijela glava bubuljice. Ne znam sta da radim. Za mjesec dana cu nazad u Evropu, ali plasim se cekati tako dugo.

Molim vas, da li postoji ista da mogu sama da uradim da ovo nestane? Ocajna sam..
Hvala vam unaprijed..