Zdravo svima, naime moj problem je sto se kod tek rodjene bebice od 10 dana pojavio intenzivniji otok na levom skocnom zglobu i doktori kazu da je to FLEGMONA i mama je zadrzana sa bebom na decijem odeljenju...
Da li neko moze da mi kaze kolikoje to opasno i kako se moze izleciti bez posledica po bebicu?
Moram da kazem da je beba imala zuticu i posle porodjaja provela je jos 8 dana u celiji i nakon toga su je odpustili sa vec vidljivim otokom nogice ali mi nismo znali da je to nesto sto je trebalo da se izeci ili barem primeti od strane doktora... tj verovali smo u njihov rad i sposobnost.
Hvala svim akoji su radi da pomognu jer sam u velikoj panici i prvi put sam ovde jer zelim vise da znam o tome...
upala skocnog zgloba - flegmona
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: upala skocnog zgloba - flegmona
U pitanju je celulitis ili flegmona, difuzna je upala potkoznog vezivnog tkiva. Uzrochnici flegmone su streptokoke (najchesce hemolitichki), stafilokoke i drugi piogeni mikroorganizmi.
Vise o tome http://hr.wikipedia.org/wiki/Celulitis
Upala ze kao i svaka druga prati, dete ce dobiti terapiju i u krajnjem sluchaju bice operisan taj deo, ochiscen od upalnog procesa i bebac ce biti u redu!
Vise o tome http://hr.wikipedia.org/wiki/Celulitis
Upala ze kao i svaka druga prati, dete ce dobiti terapiju i u krajnjem sluchaju bice operisan taj deo, ochiscen od upalnog procesa i bebac ce biti u redu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Kad kazete operacija na sta tj. na koliko obiman zahvat mislite???
Citajuci sada po internetu to bi trebalo da je samo neko reckanje i istiskanje limfe ili gnoja....
Hvala Vam puno!!!
Strasno...
Citajuci sada po internetu to bi trebalo da je samo neko reckanje i istiskanje limfe ili gnoja....
Hvala Vam puno!!!
Strasno...

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nemojte panichiti, operativni zahvat mozda jeste krupna i zastrasujuca rec al i ona pordazumeva manje hirurshke intervencije tj samo to shto ste rekli, mali sec skalpelom ( incizija ) i chiscenje zahvacene regije od gnoja ( dreniranje ) i posle imobilizacija i antibiotska terapija!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Zdravo evo me opet sa novim pitanjima jer nije bas moguce da se odrzim mirnim tj previse sam zabrinut za bebicu...
Situacija je takva da je bebica u bolnici i dalje i prima logicef putem kanile... crvenilo na nozici se povuklo ali otok nije i sada se jasno vidi gde su je bocnuli u petu sa strane i gde je bakterija usla u nogicu i napravila citav ovaj lom...
Reci te mi samo ako se razumete zasto se crvenilo povlaci tj klinicka slika nogice je ok ali sedimentacija skocila i onaj CRP skocio sa 7 na 14????
Danas joj je 4. dan da prima longicef i ako mi verujete nemam vise poverenja strasn sam uplasen zato sto ne mogu da verujem da su jos u porodilistu napravili takav propust...
hvala vam unapred...
Situacija je takva da je bebica u bolnici i dalje i prima logicef putem kanile... crvenilo na nozici se povuklo ali otok nije i sada se jasno vidi gde su je bocnuli u petu sa strane i gde je bakterija usla u nogicu i napravila citav ovaj lom...
Reci te mi samo ako se razumete zasto se crvenilo povlaci tj klinicka slika nogice je ok ali sedimentacija skocila i onaj CRP skocio sa 7 na 14????
Danas joj je 4. dan da prima longicef i ako mi verujete nemam vise poverenja strasn sam uplasen zato sto ne mogu da verujem da su jos u porodilistu napravili takav propust...
hvala vam unapred...