upala kosti na kaziprstu leve sake

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
sdjordje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 3:12 pm

upala kosti na kaziprstu leve sake

Post od sdjordje »

Pre 5 meseci javio mi se otok na kaziprstu leve sake i nokatna ploca se deformisala i prosirila sa leve strane. Javio se bol cak i pri dodiru samog nokta. Nokatna ploca je odstranjena hiruskim putem pre cetiri meseca ali bol i otok se nisu povukli a novi nokat je poceo da raste. Uradio sam rengenski snimak prsta i na snimku se vidi razudjeni obod kosti vrha prsta. Hirurg me je uveravao da nema razloga za brigu i da ne pijem nikakve Antibiotike sto sam ja i poslusao ali i dalje trpeo bolove. Uradjena je analiza strugotine novog nokta na gljivice i bakterije ali nista nije otkriveno. Pre dva meseca na privatnoj klinici u Beogradu prepisana mi je terapija Panklav 2X dva puta dnevno. Posle prvih tableta bol je prestao i posle dva meseca ove terapije otok na prstu se smanjio i bol sada postoji samo na levoj strani prsta. Novi rengenski snimak od pre par nedelja pokazuje da sada samo na levoj strani prsta gde se javlja i bol postoji razudjena povrsina kosti dok se na drugim mestima obod kosti normalizovao.
Uradio sam i analizu krvi i mokrace i sve je u najboljem redu.
Moje pitanje je da li da nastavim sa Panklavom i dalje i da li bi trebalo da uradim analizu tkiva prsta na bakterije, mada mi to na privatnoj klinici u Beogradu ne preporucuju zbog moguceg prosirenja infekcije?
Odgovori