Umor i Streptococcus Beta hemoliticus (grupa G)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
DejanC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 11, 2008 8:01 pm

Umor i Streptococcus Beta hemoliticus (grupa G)

Post od DejanC »

Pozdrav svima,

Pre izvesnog vremena sam primetio hroničnu upalu krajnika. Bris grla je pokazivao da imam Streptococcus Beta Hemoliticus - Grupa G. Pre 3-4 meseca sam operisao krajnike.

Međutim, sve ovo vreme se vrlo lako umaram. Mislio sam da ću se posle operacije krajnika vratiti u formu, ali i sada, ako sam malo duže na nogama, ili ponesem nešto teže, vrlo brzo se skroz preznojim i strašno umorim - brzo me zabole noge itd.

Da li je moguće da su streptokoke ostale i posle operacije krajnika, i da li ove streptokoke iz grupe G izazivaju umor? Ili samo treba više da vežbam?

Takođe, da li i dalje vredi da uradim bris iz grla da bih video da li i dalje imam streptokoke, ili više nema šta da se čačka pošto nemam krajnike?

Hvala unapred na svim odgovorima,
Dejan
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

To sto opisujes lici na anemiju, tj. malokrvnost.Zato, trk do doktora i za pocetak laboratorija i naravno klinicki pregled.
DejanC
Novi član
Novi član

Post od DejanC »

anen napisao:To sto opisujes lici na anemiju, tj. malokrvnost.Zato, trk do doktora i za pocetak laboratorija i naravno klinicki pregled.
Trenutno sam na civilnom sluzenju vojnog roka, tj. vrlo teško je "trk do doktora" - dok dobiješ dozvolu da odeš kod lekara umesto na radno mesto, tri puta ozdraviš ili umreš :)

Molim te mi reci, da li mogu npr. u Hexalabu da uradim neki pregled koji bi mi indikovao da li se radi o malokrvnosti? Koji konkretno test treba da uradim?
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Jao Dejane,pa gde ti to sluzis taj vojni rok? Pa zar najava da na prim. sutra ides doktoru,nije dovoljna tvom pretpostavljenom, nego cak treba dozvola........uostalom svaki doktor dace ti potvrdu za pravdanje izostanaka.Kao "civilni vojnik" gde imas prava da ostvarujes zdravstvenu zastitu-u vojnim ili civilnim zdrav. ustanovama?
Nisam bas nesto odusevljena da sugerisem bez pregleda, ali evo- uradi kompletnu krvnu sliku,sedimentaciju i feritin.
DejanC
Novi član
Novi član

Post od DejanC »

Ma pusti, grozne su procedure...

U svakom slucaju, hvala na savetu. Do sada su mi vadili tri puta krvnu sliku itd. (zbog operacije) tako da kapiram da bi neko primetio da je to u pitanju. Idem sto pre kod lekara, ipak.

Hvala jos jednom.
Odgovori