Pozdrav svima,
Pre izvesnog vremena sam primetio hroničnu upalu krajnika. Bris grla je pokazivao da imam Streptococcus Beta Hemoliticus - Grupa G. Pre 3-4 meseca sam operisao krajnike.
Međutim, sve ovo vreme se vrlo lako umaram. Mislio sam da ću se posle operacije krajnika vratiti u formu, ali i sada, ako sam malo duže na nogama, ili ponesem nešto teže, vrlo brzo se skroz preznojim i strašno umorim - brzo me zabole noge itd.
Da li je moguće da su streptokoke ostale i posle operacije krajnika, i da li ove streptokoke iz grupe G izazivaju umor? Ili samo treba više da vežbam?
Takođe, da li i dalje vredi da uradim bris iz grla da bih video da li i dalje imam streptokoke, ili više nema šta da se čačka pošto nemam krajnike?
Hvala unapred na svim odgovorima,
Dejan
Umor i Streptococcus Beta hemoliticus (grupa G)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Trenutno sam na civilnom sluzenju vojnog roka, tj. vrlo teško je "trk do doktora" - dok dobiješ dozvolu da odeš kod lekara umesto na radno mesto, tri puta ozdraviš ili umrešanen napisao:To sto opisujes lici na anemiju, tj. malokrvnost.Zato, trk do doktora i za pocetak laboratorija i naravno klinicki pregled.

Molim te mi reci, da li mogu npr. u Hexalabu da uradim neki pregled koji bi mi indikovao da li se radi o malokrvnosti? Koji konkretno test treba da uradim?
Jao Dejane,pa gde ti to sluzis taj vojni rok? Pa zar najava da na prim. sutra ides doktoru,nije dovoljna tvom pretpostavljenom, nego cak treba dozvola........uostalom svaki doktor dace ti potvrdu za pravdanje izostanaka.Kao "civilni vojnik" gde imas prava da ostvarujes zdravstvenu zastitu-u vojnim ili civilnim zdrav. ustanovama?
Nisam bas nesto odusevljena da sugerisem bez pregleda, ali evo- uradi kompletnu krvnu sliku,sedimentaciju i feritin.
Nisam bas nesto odusevljena da sugerisem bez pregleda, ali evo- uradi kompletnu krvnu sliku,sedimentaciju i feritin.