umnjaci i usna duplja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Makica85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 19, 2007 5:45 pm

umnjaci i usna duplja

Post od Makica85 »

Hitno mi treba vaša pomoć!
Već duže vreme ima problema sa umnjacima.Naime,gornji umnjaci su me užasno boleli,mislila sam da je zato što rastu,a u stvari se ispostavilo da su oba bila pokvarena.Taman kada mi ih je zubar sanirao i bol prestao,gornji desni umnjak je počeo da mi smeta,odnosno imala sam utisak,iako zubar tvrdi da sam umislila i da mi se verovatno reflektuje bol od donjeg umnajka,koji takodje izrasta,imala sam utisak kao da mi umnjak ide u meso u obrazu i strašno me je bolelo to meso.Konačno kada me je to prošlo ,počeo je glavni problem.Naime,donji levi umnjak već duže vreme izbija,ali nikako da proviri i problem je sledeći već par dana mi se u unutrašnjosti obraza i na mesu izmedju gornje i donje vilice pojavila oteklina,zbog koje ja ne mogu ni da zagrizem kako treba,jer osetim da grizem to meso.Šta da radim?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Vidi diskusije na stomatologiji, ali trebalo bi da ih izvadis. Preporucuje se da se izvade cak i zdravi, a ne kamoli ako ti smetaju. Trebalo bi da ih izvadis jer proces upale na njima nekada moze da dovede do virusnog oboljenja srca...
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

neka ti malo ostruzu umnjake to ti je najbolje resenje ako ne uspe idi na spaljivanje desnih u tom delu i to ako ne moze da pomogne onda nazalost moras izvaditi?
aras
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 1:23 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od aras »

Ja sam mucila muku sa umnjacima,nisu imali mesta da mi izrastu,videli su se samo pola a pola su pod mesom,i onda je jedan poceo da me jako ali jako boli ja sam se sve nadala da ce proci dok se nisam suocila sa sudbinom i operisala ga.Ne boj se nista ne boli dobijes dve anestezije,mada nije ni malo prijatno.budi hrabra.
Odgovori