Ulje origana, kokosovo ulje, ulje semenki grejpfruta - u BG?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
GuitarLord
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:33 am

Ulje origana, kokosovo ulje, ulje semenki grejpfruta - u BG?

Post od GuitarLord »

Interesuje me i veoma mi je bitno, da li neko zna gde u Beogradu bih mogao da nadjem ulje origana, kokosovo ulje ili ulje od semenki grejpfruta?
Potrebno mi je kao prirodni antifungal radi lecenja kandide.

Hvala puno,

Pozdrav
Korisnikov avatar
Vanish
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:21 pm

Post od Vanish »

Kakva slucajnost? Pretrazujem net da pronadjem Dzarvisov recept za spravljanje ulja od origana i naletim na ovo pitanje.Ovo ulje mi treba za prijateljicu(koksaki je u pitanju), a meni treba ulje od semenki grejpfruta zbog kandide.Pa, pridruzujem se potrazi.Ako neko nesto zna ZAHVALNA SAM UNAPRED! :wink:
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Samo da pitam kako se primenjuju ta ulja i da li bi za kandidu smela nesto od toga da dam svojoj 1,5 godini staroj cerkici?
Korisnikov avatar
Vanish
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:21 pm

Post od Vanish »

Dea,za tako malo dete mislim da se treba posavetovati sa lekarima.Ja sam na pocetku,tek sam cula za ova ulja,raspitujem se. Mislim da se koriste kao i obicno u ishrani samo se ne smeju grejati.
GuitarLord
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:33 am

Post od GuitarLord »

Dea napisao:Samo da pitam kako se primenjuju ta ulja i da li bi za kandidu smela nesto od toga da dam svojoj 1,5 godini staroj cerkici?
Pa za malo dete treba biti veoma pazljiv, s obzirom da svi antifungali (a pored ovoga sto sam ovde naveo tu spada recimo i beli luk) su veoma efikasni u ubijanju kandide (sto im je i cilj), medjutim to dovodi do antireakcije, tj kada kandida umire to se kod razlicitih ljudi razlicito ispoljava, tako da neki ce imati i umor, glavobolju, ja sam imao i bolove u stomaku, a neko to veoma dobro podnosi, ali sa detetom od 1,5 godine treba biti veoma pazljiv jer te reakcije kod tako malog deteta nisu ni malo naivne. Najbolje je da pitate doktora, ali morati naci nekog koji se zaista razume u kandidu, na zalost doktori sa kojima sam ja pricao su mi davali veoma pogresne informacije, a pricao sam sa par njih. Do nadzora doktora najbolje je da vase dete izbegava antifungale.

Ja i dalje trazim gde bih sve ovo mogao da kupim... :/
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

A recite mi da li postoji mogucnost da se time maze mesto gde se javlja kandida (kod moje cere konkretno to je stalno guza)?
Nesto cisto sumnjam da cu od naseg pedijatra dobiti neki konkretan i zadovoljavajuci odgovor, ali probacu u svakom slucaju. Nervira me malo sto nam odmah prepise mast a nikada me ne posavetuje sta da radim da do toga ubuduce ne dodje!
Korisnikov avatar
cikatoma
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 12:04 am

Post od cikatoma »

Dea napisao: Nervira me malo sto nam odmah prepise mast a nikada me ne posavetuje sta da radim da do toga ubuduce ne dodje!
BINGO! pogodila si srz problema savremene medicine - tretiranje simptoma, ali ne i uzroka. probaj ovu mast, onu mast, ovaj antibiotik, onaj antibiotik. Drzi vodu dok majstori odu. I na kraju kad vise nista ne deluje - operacija. Odseci problematicni deo tela, i nema problema. UHHHHHH
ognjenkat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 11:22 pm

Re: Ulje origana, kokosovo ulje, ulje semenki grejpfruta - u BG?

Post od ognjenkat »

Koristila sam ulje origana zbog nekih gljivica koje su se stalno vraćale, periodično, dermatolog mi prepiše mast, one se povuku, ja prestanem da je koristim, one se vrate i tako u krug :(
Ulje origana je to eliminisalo, kao nožem. Posle toga sam nastavila da ga koristim za unutrašnju upotrebu oko 4 kapi dnevno.
Odgovori