Ulcerozni kolitis

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
livia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2007 8:20 pm

Ulcerozni kolitis

Post od livia »

Dijete mi se vec pola godine lijeci od ulceroznog kolitisa,uz to se pojavila i ameba,pije Salofalk i Humatin (povremeno), Seldiar ako su ceste proljevaste stolice.
Pod stalnom je kontrolom ljekara,ali zanima me malo vise o ishrani,posto je dijete u razvoju-16g, konstantno je gladan,a vecina hrane mu je zabranjena.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Najbolje da se javite nutricionisti. Nutricionisti i postoje zbog osoba na posebnom režimu ishrane, a to je upravo slučaj i sa vašim sinom.
Nutricionista će mu sastaviti jelovnik prema hrani koju vaš sin dobro podnosi, sme i voli da jede uzimajući u obzir njegove dnevne potrebe, pol, uzrast, činjenicu da je dete u razvoju i da ima povećane potrebe i sl.

Sve najbolje!
Dux
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 7:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dux »

Da bi se kolitis uspesno lecio amebe obavezno treba da se eliminisu.Za to nije dovojlan samo Humatin.Pije se prvo Orvagyl(Metronidazol) 3x750 mg
10 dana a zatim se nastavlja Humatin(Paromomycin) 3x500 mg 7 dana.Ovo pise u knjizi Infektivne bolesti izdate 2001.g. u Beogradu.Na zalost nasi lekari ovo vrlo retko primenjuju,znam za neke da to i ne znaju a infektolozi su.Ovu terapiju treba ponoviti 2-3 puta u razmaku od mesec dana.Ja sam se 2 godine bezuspesno lecio od ameba dok nisam primenio ovu terapiju.Orvagyl deluje na tkivne(zive) amebe ne deluje na ciste dok je kod Humatina obrnuto.Zato se i piju jedan za drugim.Inace ja imam kolitis 12 godina i jedem sve sem presnog mleka.Treba jesti sto vise ribe
i obavezno kapsule Omega 3.
Pluton
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 3:46 pm

Post od Pluton »

Livia,

nisam lekar, ali bih ipak da preporucim knjigu "Krvne grupe i ishrana" (Eat for your type) dr. D'Adamo.
Mozda tu lezi resenje...

Puno srece u lecenju.
Odgovori