Ukočenost šaka i prstiju obe ruke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
silvesur
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 4:34 pm

Ukočenost šaka i prstiju obe ruke

Post od silvesur »

Mojoj majci su pre dve nedelje ukočile šake na obe ruke i to dalje traje a pokretlivost šake i prstiju je svedena na minimum. Često su bolovi i ukočenost u šakama propraćeni temperaturom pogotovo noću. Lekarka joj je još na početku dala da prima sedam dana inekcije penicilina ali to ništa nije pomoglo. Posle toga smo po preporuci lekarke radili labaratorijske testove krvi koji su pokazali da je fibrinogen=5,8 ali kad smo uradili RF test on je dao rezultate da je sve u granicama normale RF=<30, radili smo i ASTO koji isto daje vrednosti u granicama normale 30. Da li je moguće da moja majka ima reumu a da je RF u granicama normale? Zabrinut sam zbog povišenog fibrinogena jer po mojim saznanjima on može da predskaže infarkt ili šlog. Šta da radimo i kome da se obratimo jer su lekari u našem domu zdravlja u Pančevu totalno ne zainteresovani?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

A jel su radili analize na SGOT i SGPT???
silvesur
Novi član
Novi član

Post od silvesur »

Nisu joj radili SGOT i SGPT. Šta bi mogle da pokažu ove analize i zašta se koriste?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

To su jetrine transaminaze......znam da kod problema sa jetrom i hepatitisa mogu da se pojave takve tegobe, a doktori ih retko kad povezu sa tim!
silvesur
Novi član
Novi član

Post od silvesur »

Hvala na savetu.
Odgovori