Ujed insekta ili nesto drugo???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
kelly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 5:41 pm

Ujed insekta ili nesto drugo???

Post od kelly »

Pokusacu da vam objasnim o cemu se radi. Prije par dana, kada sam cerkicu (4.5 godine) pratila na put kod bake primjetila sam na kuku malu bubuljiciu. Na vrhu je bilo bijelo / gnoj. Bubuljicica je bila velicine zrna rize. Kada je otputovala mama mi je rekla da se ta bubuljicica prosirila i da oko bubuljice postoji tvrd crveni otok velicine visnje. Ja sam mislila da je mozda čir, jer sam ja imala susret sa njima :( ali moji čirići nisu bili takvi :lol: . Elem, mama je uzela bokvicu i privila na kuk. Narednog dana se "bubuljica" provalila i izasao je gnoj. Koza se nakon toga smirila. Medjutim rekli su mi da se danas pojavilo 6-7 malih bubuljicica oko te sto je bila. Ne znam sta da radim. Meni je specificno sto se to ne pojavljuje nigdje na kozi osim na bas tom mjestu. Da je alergija - bilo bi na vise mijesta po tijelu. Nije nista jela novo da bi bila neka takva alergija na hranu, a meni sve lici na ubod insekta. Dobro bi mi dosao savjet i sugestija. Ukoliko ne prodje odvesce je doktoru, ali ako neko ima ideju sta bi to moglo biti dobro bi mi dosla pomoc.

Hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Ujed insekta ili nesto drugo???

Post od drbgd »

lokalna bakterijska infekcija - to je bio cir.
mesto dezinfikovati povidon-jodom, ne prati ga vodom i sapunom dok ne prodje (rasejavate bakterije).
kupite klindamicin rastvor za kozu (jaci) i stavljajte 3x dnevno nakon ispiranja jodom (posle 10 min)
kelly
Novi član
Novi član

Post od kelly »

Hvala vam na odgovoru. Prosto ne mogu da vjerujem, inače je buca i mislim da ima dobar imunitet i jede dobro. Ne znam kako je to dobila. Molim vas recite mi hoce li se cir tretiran na ovaj nacin povuci i nece se vracati?
kelly
Novi član
Novi član

Post od kelly »

I recite mi molim Vas trebali oralno da upotrebljava neke antibiotike?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ako nema povisenu temperaturu i ako je dobrog opsteg stanja - ne!
Odgovori