Dobar dan postovani,
Imala sam udes pre 10 dana bolovi se ne povlace u pocetku sam imala bol u grudnom kosu jak kao i sad manji ali mi se skoncetrisao u levoj polovini grudnog kosa.
Imala sam rendgen i rekli su mi da je sve ok. nema preloma.
Bol jer prakticno ne mogu ni da kasnem a da me ne boli... kada lezim tada mi je jos gore.
Da li je to normalno stanje?
Da li nesto mogu da uzmem u apoteci protiv bolova i ukljucim neku terapiju i koliko mogu da traju bolovi kad je su u pitanju ugrusenja?
Ugrvana bolovi posle udesa
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 16, 2014 9:04 pm
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: Ugrvana bolovi posle udesa
Poštovanje akrutovena.
S obzirom da nema preloma i ako nema povreda unutrašnjih organa, pretpostavljam da se radi o dislokaciji rebara. Može biti udruženo i sa spazmom mišića. Ovo stanje se i dešava obično posle udaraca ili pada na grudni koš tj pri većoj sili koja deluje na rebra. Nije ništa opasno i može proći samo od sebe posle nekoliko dana ili nekoliko nedelja. Problem je jedino što može biti iritantno i može kasnije opet da pravi probleme.
Možete da uzmete uobičajene lekove protiv bolova, zauzimajte položaj koji vam je najbezbolniji i trudite se da ne ne raditite pokrete koji vam provociraju bol. Ukoliko vam ne prođe u dogledno vreme uvek možete da obavite manuelnu terapiju tipa hiropraktike. Pisao sam upravo o tome na blogu...
S obzirom da nema preloma i ako nema povreda unutrašnjih organa, pretpostavljam da se radi o dislokaciji rebara. Može biti udruženo i sa spazmom mišića. Ovo stanje se i dešava obično posle udaraca ili pada na grudni koš tj pri većoj sili koja deluje na rebra. Nije ništa opasno i može proći samo od sebe posle nekoliko dana ili nekoliko nedelja. Problem je jedino što može biti iritantno i može kasnije opet da pravi probleme.
Možete da uzmete uobičajene lekove protiv bolova, zauzimajte položaj koji vam je najbezbolniji i trudite se da ne ne raditite pokrete koji vam provociraju bol. Ukoliko vam ne prođe u dogledno vreme uvek možete da obavite manuelnu terapiju tipa hiropraktike. Pisao sam upravo o tome na blogu...