Ugrizao me moj pas

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

aleksandram77
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2007 10:16 pm

Ugrizao me moj pas

Post od aleksandram77 »

ugrizao me moj pas Imam crnog ruskog terijera starog 15 mjeseci i u petak vece odemo suprug i ja sa njim u setnju i neke djevojke kad su ga vidjele pocnu da vriste i on se prepadne i podje da skoci na njih a muz i ja ga povucemo nazad i on se okrene i mene gricne za desnu stranu na prsima.uglavnom je povrsinska rana malo mi je zgulio kozu i imam podliv. u hitnoj su mi to previli i rekli da nije nista strasno i naravno dobijem tetanus u debelo meso i ruku i neke antibiotike orbenin kapsule. Sad se pojavilo crvenilo koze i mala oteklina na ruci boli me i po malo svrbi pa se plasim posto je proslo dva dana od toga dal je normalno za vakcinu. Posto me jedna prijateljica uplasila i rekla da nijele dobro sto se pojavilo crvenilo i bol. strasno s bojim i po prirodi sam panicar. Dal je to normalno i trebam li se javiti svom doktoru?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Nista bitno, ali ako cete biti mirniji javite se svom lekaru.
aleksandram77
Stalni član
Stalni  član

Post od aleksandram77 »

ma ne bih da smaram njih jer mi je neprijatno posto kad god odme oni kazu da je na nervnoj bazi, ako mislite da nemam potrebe onda necu ici. Necu da mi se ismijavaju.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Dva puta sam primala tetanus. Prvi put me nije nesto boleleo a drugi put je bolelo jako par dana i ne samo sto je bolelo nego je bilo i oteceno i modro. Rekli su mi da je to normalno i da zavisi od stanja organizma i dobrog uboda.
aleksandram77
Stalni član
Stalni  član

Post od aleksandram77 »

ok, hvala puno malo sam se zabrinula jer mi je jedna zena napunila glavu. drzala sam juce hladne obloge pa je malo lakse danas.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Mene je moj pas ujeo ,kada smo ga budili iz anestezije, posle operacije(normalna pojava ,kao i što čovek ko zna šta radi buđenjem iz anestezije) ,i to mi je baš ''lepo'' zarila zube u ruku i napravila je poveću rupu !
Konstatovana je ''trauma'' tkiva i niko mi ništa nije davao ,malo duže je potrajalo zarastanje ali je ispiranje hidrogenom bilo dovoljno ( naravno konsultovala sam se sa lekarom)!

Možda grešim ,ali mislim da se kod nas tetanus malo zloupotrebljava !

Pozdrav i polako sa kucom :lol: ,on je bio prepadnut ko zna i te devojke kako su izgledale ''vrišteći u njegovim očima :lol: , ja bar mogu misliti jer kad vidim da neko pored mog psa koji ide pored mene na povodcu počne da se breca skače i vrišti ....e pa meni dođe da ih izujedam zbog neurotičnosti! :lol:
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

I mene ne moj pas ugrizao nekoliko puta, nisam dobijala tetanus posto znam da je redovno vakcinisan i zdrav.
Kad me komsijski pas ugrizao, primila sam vakcinu.

Mislim da nema opasnosti. kazu da je veca njima opasnost ako ih mi ugrizemo nego nama ako nas pas ugrize (posto je njihova pljuvacka mnogo sterilnija).

Gadno je ako macka ugrize, njihova su usta bas 'prljava'.
The person who says it cannot be done should not interrupt the person doing it.
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am

Post od Jedna »

medi napisao:I mene me MOJ pas ugrizao NEKOLIKO puta...
Van teme...
A, dali ga jos volis???? Ovaj... dali ga jos imas???
Hajde mogu da razumem to da ugrize nakon anestezije, ili ako se uplasi od prolaznika... ali ovo tvoje nekako..neznam... :D
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Jedna napisao:
medi napisao:I mene me MOJ pas ugrizao NEKOLIKO puta...
Van teme...
A, dali ga jos volis???? Ovaj... dali ga jos imas???
Hajde mogu da razumem to da ugrize nakon anestezije, ili ako se uplasi od prolaznika... ali ovo tvoje nekako..neznam... :D
Imam ga jos i volim ga koliko se ljubimac moze voleti, a mozda jos i vise :).
A sto se ugriza tice, pa vise je vlasnika pasa koji budu bar jednom ugrizeni nego ostalih a i bili smo upoznati sa statistikom pre nabavke psa tako da smo se pripremili hehe...ne zalimo se ... :wink: .
The person who says it cannot be done should not interrupt the person doing it.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Svaka čast Medi ,ti zaista voliš životinje!

Koliko me puta ''ujeo'' čovek ,pa bar mi se dnevno desi 2 puta i mnogo više boli nego ujed psa ,ali nažalost ljude ne možemo da uspavamo, stvarno na žalost!
I mene je moj pas gricnuo i van anestezije ,kad ga iznerviram ,kad je ''zezam'' kad je naljutim .....na žalost to mogu razumeti samo ljudi koji stvarno vole životinje !
Pa i psi moraju da iskažu po nekada svoje nezadovoljstvo ,naravno to nisu ujedi ( kao onaj iz anestezije ,koji je nesvestan) to su ujedi - opomena!

Ja se izvinjavam jer nema mnogo veze sa temom ali.... :wink:
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Kad smo već trollovali temu, da se uključim i ja - ali kao vlasnik mačke. :) Istina je da mačiji ujed zna da se iskomplikuje, ali ipak je to kućni ljubimac. Njima sve možeš da oprostiš. Jeste da mi ruke izgledaju kao u berača kupina (konstantno izgrebane), ali nema veze. Sigurna sam da me i vlasnici pasa u potpunosti kapiraju. :D
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

I ja sam ponosna vlasnica macora. Ogrebotine & ugrizi koje mi nanese malo sporije zarastaju, ali ne bih menjala njegov slatki temperament nizasta na svetu.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

E pa kad je minirano ,onda da ga dokrajčim :lol: :lol:
Živeli svi mi ponosni vlasnici živuljki ,ovako srećni iako smo izujedani i izgrebani ,ali smo srećni sa našim ''divljim'' ljubimcima !!!! :lol: :wink:
luckey
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 10, 2007 3:03 pm

Post od luckey »

Svaka cast ljudi, odusevili ste me,
Veliki pozdrav svim ljubiteljima, a pogotovo vlasnicima zivotinja!!!!!!
av av
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

minjab napisao:
Živeli svi mi ponosni vlasnici živuljki ,ovako srećni iako smo izujedani i izgrebani ,ali smo srećni sa našim ''divljim'' ljubimcima !!!! :lol: :wink:
Ziveli :D

al kad ujedaju, nek prave bar povrsne povrede, da ne ostaju oziljci :lol:

Da, ziveli nam i nasi ljubimci, koliko oni mogu da nas opuste, ne moze ni gram bensendina :D
Odgovori