Čudni simptomi - molim za pomoć!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

tk76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 2:17 am

Čudni simptomi - molim za pomoć!

Post od tk76 »

Već duže vreme ne mogu da utvrdim šta se dešava samnom. Pokušaću da izopštim suvišne podatke iz ovog posta, jer i nisam u stanju da pišem dugo. Opšti lekar mi je prepisao lek Elicea, jer smatra da je moj problem u depresivnom rastrojstvu. Međutim, oči me vrlo često bole. Naročito pre podne, kada ustanem. Imam redovno krvave tragove na desnoj beonjači. Kada gledam u nebo, vidi floatere (kuglice svetlosti), zatim crna i bela zrnca, nalik na so. Često mi se čini da predmet sa moje leve ili desne strane izgleda drugačije, da se nekim čudom približio... Juče sam imao halucinaciju da je park u kome sedim u požaru, i da pod krošnjama vidim dim. Naravno, posle par trenutaka uvideo sam da nema ničega.
Mišići u leđima, bicepsima i butinama mi preko celog dana podrhtavaju. To nisu snažni trzaji, ali ne jenjavaju već dve nedelje, ako ne i više. Podrhtava mi i mišić donje vilice, sa leve strane. Često osetim pritisak u ušima. Vrat mi je na momente otežao i bolan. A zatim iznenada prestaje da boli. Zbunjuju me jednostavne obaveze, orijentacija mi je loša i plašim se da ne stradam u saobraćaju. Bubrezi mi takođe povremeno podrhtavaju...
Lekar tvrdi da povremeni pritisak 140/80 nije nešto što treba tretirati kao hipertenziju, meni se desi bar jednom nedeljno da imam pritisak oko 140. Pre dve noći sam se probudio drhteći, kao da imam groznicu. A temperatura je bila normalna. Trzao sam se iz polusna, kao iz najgoreg košmara. Pokušavam da se ponašam normalno i obavljam svoje dnevne poslove, ali teret neizvesnosti je ogroman. Šta se dešava samnom?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Čudni simptomi - molim za pomoć!

Post od vasa »

Ti moras kod dobrog neuropsihijatra i daj Boze da i sa lekovima nestanu ti problemi--a svakako nestace ako se ti stvarno posvetis resavanju uz pomoc doktora.Ne izbegavaj ni slucajno lekove i doktora.Zivot mora da promenis,,nesto ti nije potaman u zivotu, ili si imao neki jak stres ili si jako nezadovoljan svojim zivotom. Najpre ces biti srecan kad se pomiris sa onim sto imas.BUDI HRABAR I SAMO NAPRED
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

tk76, да ли си почео да пијеш гвожђе или било шта да радиш с обзиром на велики број здравствених проблема које имаш?
luka995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 19, 2013 2:13 pm

Post od luka995 »

Da ne bih otvarao novu temu evo ovde cu da ispisem i moje simptome jer ne znam gde me sve ne probada, imam 17 godina, i pre jedno mesec dana osetio sam bol probadanje u srcu do je onda prestalo ali narednih 7 do 8 dana mi je bio neki pritisak na grudima kratak dah ono morao sam da zevam cesto da bih imao vazduha otisao sam kod doktorke opste prakse rekla je da je to samo stres posto treba da upisujem neku visu nesto pa sam se nesto iznervirao oko upisa i to vece me stislo tako, narednih nekoliko dana mi proslo sve to ali me nekako dohvatila nesanica i neki bol u glavi ono gde su sinusi taj deo a i prehladjen sam bio, onda je i to proslo i evo sad osecam kao neki umor nesto probada me u grudi ponekad i steze oko srca ali to je neki tup bol ne boli vec nekako smeta da normalno funkcionisem, tako me samo probada cas u grudi cas kroz srce pa onda krenu da se cuju creva kao da krce pa me zaboli stomak i tako u krug, opet sam bio kod doktorke i ona kaze nije ti nista uradio sam samo ekg i bio je ok, nije mi dala uput za nigde dalje jer smatra da je to sve od stresa... Mada ja neverujem jer nekako mi ovo lici kao da nesto nije ok unutra, i da ponekad mi se smraci ono pogotovu pred promenu vremena ovog sad, znaci u celosti ja sam hodajuci zombi tako se osecam jel zna neko sta je problem nikad nisam imao ovako nesto jer me iskreno malo i plasi sve ovo ?
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

tk76 napisao:Već duže vreme ne mogu da utvrdim šta se dešava samnom. Pokušaću da izopštim suvišne podatke iz ovog posta, jer i nisam u stanju da pišem dugo. Opšti lekar mi je prepisao lek Elicea, jer smatra da je moj problem u depresivnom rastrojstvu. Međutim, oči me vrlo često bole. Naročito pre podne, kada ustanem. Imam redovno krvave tragove na desnoj beonjači. Kada gledam u nebo, vidi floatere (kuglice svetlosti), zatim crna i bela zrnca, nalik na so. Često mi se čini da predmet sa moje leve ili desne strane izgleda drugačije, da se nekim čudom približio... Juče sam imao halucinaciju da je park u kome sedim u požaru, i da pod krošnjama vidim dim. Naravno, posle par trenutaka uvideo sam da nema ničega.
Mišići u leđima, bicepsima i butinama mi preko celog dana podrhtavaju. To nisu snažni trzaji, ali ne jenjavaju već dve nedelje, ako ne i više. Podrhtava mi i mišić donje vilice, sa leve strane. Često osetim pritisak u ušima. Vrat mi je na momente otežao i bolan. A zatim iznenada prestaje da boli. Zbunjuju me jednostavne obaveze, orijentacija mi je loša i plašim se da ne stradam u saobraćaju. Bubrezi mi takođe povremeno podrhtavaju...
Lekar tvrdi da povremeni pritisak 140/80 nije nešto što treba tretirati kao hipertenziju, meni se desi bar jednom nedeljno da imam pritisak oko 140. Pre dve noći sam se probudio drhteći, kao da imam groznicu. A temperatura je bila normalna. Trzao sam se iz polusna, kao iz najgoreg košmara. Pokušavam da se ponašam normalno i obavljam svoje dnevne poslove, ali teret neizvesnosti je ogroman. Šta se dešava samnom?
Proveri kortizol i hormone nadbubrezne zlezde.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Post od Jelisej »

luka995 napisao:Da ne bih otvarao novu temu evo ovde cu da ispisem i moje simptome jer ne znam gde me sve ne probada, imam 17 godina, i pre jedno mesec dana osetio sam bol probadanje u srcu do je onda prestalo ali narednih 7 do 8 dana mi je bio neki pritisak na grudima kratak dah ono morao sam da zevam cesto da bih imao vazduha otisao sam kod doktorke opste prakse rekla je da je to samo stres posto treba da upisujem neku visu nesto pa sam se nesto iznervirao oko upisa i to vece me stislo tako, narednih nekoliko dana mi proslo sve to ali me nekako dohvatila nesanica i neki bol u glavi ono gde su sinusi taj deo a i prehladjen sam bio, onda je i to proslo i evo sad osecam kao neki umor nesto probada me u grudi ponekad i steze oko srca ali to je neki tup bol ne boli vec nekako smeta da normalno funkcionisem, tako me samo probada cas u grudi cas kroz srce pa onda krenu da se cuju creva kao da krce pa me zaboli stomak i tako u krug, opet sam bio kod doktorke i ona kaze nije ti nista uradio sam samo ekg i bio je ok, nije mi dala uput za nigde dalje jer smatra da je to sve od stresa... Mada ja neverujem jer nekako mi ovo lici kao da nesto nije ok unutra, i da ponekad mi se smraci ono pogotovu pred promenu vremena ovog sad, znaci u celosti ja sam hodajuci zombi tako se osecam jel zna neko sta je problem nikad nisam imao ovako nesto jer me iskreno malo i plasi sve ovo ?
Moguce je da su neki od ovih simptoma nepovezani.
Imam osecaj da imas zgaravicu. Ovo mozda zvuci smesno ali pre dolaska moderne tehnologije zgaravica i problemi sa srcem su cesto bili zamenjivani.

naravno postoji i milion drugih mogucih uzroka, a zasigurno je da stres doprinosi.
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:tk76, да ли си почео да пијеш гвожђе или било шта да радиш с обзиром на велики број здравствених проблема које имаш?
Prvo, izvinjavam se zbog poduže pauze u odgovoru. Jesam, i krvna slika se normalizovala sudeći po trećoj analizi, koju sam uradio u privatnoj poliklinici. Jedina stavka koja nije u normali je vezana za koagulaciju, dozvoljeni opseg je od 150 do 350. Kod mene je 365. I u hitnoj pomoći i hematolog su mi rekli da mi je krvna slika sada uredna. I da to nije zabrinjavajuće veliko odstupanje od normale.
Nezadovoljstva životom ima, i to rešavam u hodu. Jednostavno ne mogu sve da promenim jednim potezom.

Hteo bih da dodam još nešto, juče su mi se na slepoočnicama pojavile izražene vene (pre ih nisam imao). Vozio sam bicikl oko 3 sata, pa pretpostavljam da je to razlog. Međutim sa desne strane to se ni dan posle ne povlači. Na tri mesta vidljiva su ispupčenja, ne osetnije ni veća od onih koje obično imamo u regionu šake. O čemu bi moglo da se radi, ako se ovo ne promeni ni u narednih par dana?

Hvala svima na dosadašnjim odgovorima.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

tk76, да ли си ти неки фанатик или само случајно претерујеш у свему што радиш? :D

Мало је чудно то са венама на слепоочницама. Мериш ли крвни притисак редовно?

Шта си предузео по питању коагулације?
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:tk76, да ли си ти неки фанатик или само случајно претерујеш у свему што радиш? :D

Мало је чудно то са венама на слепоочницама. Мериш ли крвни притисак редовно?

Шта си предузео по питању коагулације?
Ne radi se o fanatizmu, već o uštedi svakog dinara. Koji ne potrošim u javnom saobraćaju vozeći bicikl.

Što se vena tiče, dva dana ih nije bilo, danas su ponovo vidljive. Možda jednostavno prate krvni pritisak, ne znam. Da starim polako ali sigurno, toga sam takođe svestan. Možda previše paničim pred tom činjenicom.

Pritisak je uglavnom dobar, ponekad malo ispod 120, ponekad malo iznad. Opšti lekar mi je rekao da ni 140 nije nešto što je alarmantno. Meni se 140 desi dva tri puta mesečno.

Nisam preduzeo ništa oko koagulacije, jer sam dobio uveravanja medicinara da to nije razlog za uzbunu. A i kad bih hteo, ne znam ni kako ni šta da unosim u organizam da se ta koagulacija ipak svede u opseg normale.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Оно што не платиш на мосту, платићеш на ћуприји. :D Припази у чему и како штедиш, да не буде скупља дара него мера.

Стариш полако али сигурно? Нема тога. Девет година си млађи од мене и говориш о старењу. Немој да те до'ватим. :D Што боље одржаваш машину, то ће ти дуже исправно и квалитетно радити.

Треба да пронађеш узрок тих повремених скокова притиска. Наравно, то мораш сам да урадиш иначе ћеш завршити са брдом беспотребних таблета и са упропаштеним желуцем.

А шта слепци чекају? Да ти коагулација буде за узбуну па да те опет кљукају таблетама.

Провери масноће у крви.

Погледај шта сам на мом сајту писао у здравственим саветима под Циркулација и Имунитет.
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:Оно што не платиш на мосту, платићеш на ћуприји. :D Припази у чему и како штедиш, да не буде скупља дара него мера.

Стариш полако али сигурно? Нема тога. Девет година си млађи од мене и говориш о старењу. Немој да те до'ватим. :D Што боље одржаваш машину, то ће ти дуже исправно и квалитетно радити.

Треба да пронађеш узрок тих повремених скокова притиска. Наравно, то мораш сам да урадиш иначе ћеш завршити са брдом беспотребних таблета и са упропаштеним желуцем.

А шта слепци чекају? Да ти коагулација буде за узбуну па да те опет кљукају таблетама.

Провери масноће у крви.

Погледај шта сам на мом сајту писао у здравственим саветима под Циркулација и Имунитет.
Pritisak je po definiciji nestalan i skokovit. Izmeri sebi pritisak tri puta dnevno u nedelju dana i videćeš da ne može da ti ostane ni u jednom danu na idealnih 120.

Neko je u odgovorima pre tebe rekao da ne treba da se plašim lekara i lekova. Ti mi sada kažeš da će mi lekovi upropastiti želudac. Toga sam i ja svestan, i trudim se da ne pijem nikakve lekove. Pogotovo ne lekove za živce, koji stvaraju zavisnost i oštećuju mozak.

Prilažem analizu krvi od 5. juna ove godine:

1. PT(INR) (Protrombinsko vreme) INR: 1,10 Sek: 14,7 %: 85 (Normalno 1-2, za pacijente pod terapijom 2-Urea 4)
2. Urea 5,85 (Normala 1,7-8,3)
3. Kreatinin 94,5 (Normala, muskarci 53-97)
4. Ukupni bilirubin 20,71 (Normala 2-21)
5. AST 22,4 (Normala, muskarci <37)
6. ALT 24,7 (Normala, muskarci <42)
7. Gvozdje (Fe) 20,6 (Normala, muskarci 10,6-28,3)
8. UIBC 34,21 (Normala 32-46)
9. TIBC 54,27 (Normala 49-69)
10. Zasicenost 0,36 (Normala, muskarci 0,20-0,50)
11. Kalijum (K) 3,96 (Normala 3,6-5,5)
12. Natrijum (Na) 136,6 (Normala 135-155)
13. Hloridi (CI) 99,9 (Normala 95-108)
14. Fibrinogen 365 (Normala 150-350)
15. aPTT 28,9 (Normala 26,1-36,3)
16. C3 komplement (metod: turdibimetrijski) 104,73 (Normala 75-135)'
17. C4 komplement (metod: turdibimetrijski) 6,09 (Normala 9-36)

Analiza krvi od marta ove godine, za masnoće ima da kaže sledeće:

CHOLESTEROL 3,27 (Normala <5,7)
TRIG 0,80 <1.71
HDL CHOL 2,01 (Muskarci, normala >0,9 )
LDL CHOL 0,97 (Normala <3,9)

Ne znam šta čekaju. Tražio sam da me doktor pošalje na MR, prepisao mi je lekove za živce. Nekako sam jedva iskamčio da mi snime kičmu u julu. Privatno da idem na MR, nemam para.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ниси баш у праву за крвни притисак. Потребно је знати и како се мери.

Елем, мени је притисак увек исти, осим када се изнервирам или када физикалишем, али то нису ситуације за пример. Битно је да ти је притисак у мировању и истом положају тела увек исти. Када кажем исти не мислим на оне мелецке разлике које показује дигитални мерач.

Ти дигитални мерачи су веома непоуздани. Осим тога, смешно је говорити о томе да ли ти је горњи притисак 120 или 122 када дигитални мерач има класу већу од 2% што значи да му је грешка (ако је опсег 300) већа од 6. То значи да ако покаже 122 то може да буде било шта између 116 и 128.

Нисам ни ја рекао да треба да се плашиш лекара и лекова. И лекари су само људи. Страх иначе није добар те га никоме не бих тако лако препоручио. Треба се чувати њихових савета и лечења у смислу да мораш да преузмеш одговорност за себе. Лекар нема никакву одговорност за тебе. Да ли си чуо да је неки лекар завршио у затвору због тога што је некога пацијента упропастио?

А шта тек да кажем за лекове. Већина их потискује симптоме неког проблема при чему поквари бар пет ствари у организму. Или купиш шумећи витамин и он те лепо трује вештачком аромом, бојом, мирисом, вештачким заслађивачем и угљендиоксидом.

Узми да пијеш више чисте воде, домаћи кефир и онај домаћи препарат за циркулацију. Колико сам успео да испратим све твоје постове, ситуација ти је прилично сложена и тешко могу да извучем неки закључак или паметан савет.
tk76
Novi član
Novi član

Post od tk76 »

aa_aca napisao:Ниси баш у праву за крвни притисак. Потребно је знати и како се мери.

Елем, мени је притисак увек исти, осим када се изнервирам или када физикалишем, али то нису ситуације за пример. Битно је да ти је притисак у мировању и истом положају тела увек исти. Када кажем исти не мислим на оне мелецке разлике које показује дигитални мерач.

Ти дигитални мерачи су веома непоуздани. Осим тога, смешно је говорити о томе да ли ти је горњи притисак 120 или 122 када дигитални мерач има класу већу од 2% што значи да му је грешка (ако је опсег 300) већа од 6. То значи да ако покаже 122 то може да буде било шта између 116 и 128.

Нисам ни ја рекао да треба да се плашиш лекара и лекова. И лекари су само људи. Страх иначе није добар те га никоме не бих тако лако препоручио. Треба се чувати њихових савета и лечења у смислу да мораш да преузмеш одговорност за себе. Лекар нема никакву одговорност за тебе. Да ли си чуо да је неки лекар завршио у затвору због тога што је некога пацијента упропастио?

А шта тек да кажем за лекове. Већина их потискује симптоме неког проблема при чему поквари бар пет ствари у организму. Или купиш шумећи витамин и он те лепо трује вештачком аромом, бојом, мирисом, вештачким заслађивачем и угљендиоксидом.

Узми да пијеш више чисте воде, домаћи кефир и онај домаћи препарат за циркулацију. Колико сам успео да испратим све твоје постове, ситуација ти је прилично сложена и тешко могу да извучем неки закључак или паметан савет.
Moram da ti se zahvalim na strpljenju koje si do sada imao za moja pitanja. Ali mislim da ih više nemam. Ako ću sa 36 godina tri put dnevno da merim pritisak sa pumpicom, (digitalni greše 2%!) onda je bolje da pandrknem još večeras.
Mislim da sam shvatio šta me izjeda, ali ne vidim kako ja to mogu da rešim ili promenim. Ne mogu, jer mi ne dozvoljavaju. I neće. Trudim se, ali armija sveta je višak. Za šta god se uhvate. Ja sam takođe negde u tom višku. Ako treba da umrem, nadam se da ću umreti uskoro. Ako je suđeno da živim, nadam se da ću poživeti dugo. Jer i želim da živim, ali ne ovako.
Pakao kroz koji moj um prolazi svaki dan približava se agoniji same smrti. A smrt je pak trenutak, ne period u životu u kome se dnevno odigrava po više puta. Ili imam tumor, ili sam nasledio šizofreniju, ili me izjeda prošlost neproživljenih 36 godina. Šta god da je, mogu samo da pokušam da se smirim i popravim što se može poraviti, ali vrlo često ni tu ne nalazim mir. Moram da pijem, ali i to je kratki predah.
Korak mi je mahnitao, noge ne miruju, um bi hteo gde noga stići ne može. San me neće, budim se kao iz sarkofaga. Ne vidim šta ja tu mogu, da pijem lekove od kojih krvare unutrašnji organi da bih mogao da funkcionišem... ne znam. Nemam više pitanja. Sve je u božijim rukama, na posletku.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

A da proveriš hormone, štitastu žlezdu...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

tk76, генерално треба да покушаш да избациш све штетно, а почнеш да радиш све оно што је корисно за тебе. Наравно, ни то не може преко ноћи. Ако желиш, стојим ти на располагању и за разговор у живо. Држ се.
Odgovori