Pozdrav,
Već četiri meseca imam ovaj problem, a nemam ideju šta bi to moglo da bude. Dakle, dešava mi se otprilike jednom nedeljno da me neki mišić ili tetiva na ruci zaboli (npr. mišić zadužen za pokretanje kažiprsta i srednjeg prsta). Kako počne bol tako se pojavi jedva primetan otok i blaga temperatura (nikad viša od 38), a već sledećeg dana temperatura prestaje, bol se znatno smanji a na mestu bola se pojavi crvenilo. Trećeg dana bola više nema, tok se smanjio a crvenilo se polako povlači (crvenilo nekad traje i do tri četiri dana).
Problem je što je to sad postalo učestalo, pa mi se dešava i nekoliko puta nedeljno, a znatno mi otežava život (posao pre svega jer sam programer, a i teže vozim jer na posao idem kolima).
Čini mi se da vremenom ovaj problem postaje intenzivniji, a bol svaki put sve jači i jači. Dešava mi se nekad da zbog bola u ruci ne prospavam čitavu noć. Napominjem da nije u pitanju upala zglobova jer se po crvenilu gotovo može ocrtati mišić koji je pod upalom (ja pretpostavljam da je upala, ne znam šta je).
Da li neko ima ideju šta bi ovo moglo da bude?
Ukoliko bi vam bilo lakše da dijagnostikujete, mogu da dodam i slike da vidite o kakvoj se upali radi.
Hvala unapred na odgovorima,
Miroslav
Čudne "upale" mišića ...
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 10, 2012 11:22 am
Re: Čudne "upale" mišića ...
Nije valjda da nisi otisao uopste kod lekara a imas takve probleme---ko ce bolje od lekara da ti kaze ovde---
mislim da se neodgovorno odnosis prema sebi-svom zdravlju------
mislim da se neodgovorno odnosis prema sebi-svom zdravlju------
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Apr 10, 2012 11:22 am
Hvala na "savetu" i "odgovoru".
Problem je što se u mom gradu dolazak kod lekara opšte prakse zakazuje dan ranije, a i kod specijaliste dan ranije (sa uputom). Već dva puta sam dobio uput, ali dok dođem kod specijaliste nema otoka, nema bola.
Pomislio sam da bi možda neko ovde mogao da mi kaže koje analize da uradim (o svom trošku) baš kada se dogodi "upala" kako bih na neki način mogao da opravdam svoj odlazak kod ortopeda. Ne bih da odem kod specijaliste i da on pomisli da sam hipohondar (čak razmišljam da izradim fotografije koje sam napravio i ponesem na pregled).
Problem je što se u mom gradu dolazak kod lekara opšte prakse zakazuje dan ranije, a i kod specijaliste dan ranije (sa uputom). Već dva puta sam dobio uput, ali dok dođem kod specijaliste nema otoka, nema bola.
Pomislio sam da bi možda neko ovde mogao da mi kaže koje analize da uradim (o svom trošku) baš kada se dogodi "upala" kako bih na neki način mogao da opravdam svoj odlazak kod ortopeda. Ne bih da odem kod specijaliste i da on pomisli da sam hipohondar (čak razmišljam da izradim fotografije koje sam napravio i ponesem na pregled).
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
I to te je sprečilo? Posle toliko upala za kratko vreme i bolova od kojih ne može da se prespava noć? Jel ti bitnije da otkriješ šta je u pitanju ili da neko slučajno ne pomisli da si hipohondar?MiroslavBeograd napisao:Već dva puta sam dobio uput, ali dok dođem kod specijaliste nema otoka, nema bola.
Neka upala jeste a šta je upaljeno i zašto može lekar da proceni, čak i na osnovu tvoje priče, a ujedno i da te uputi na analize. Možeš da se ljutiš na Vasu koliko hoćeš, čovek je u pravu, trebalo je to odmah da uradiš a ne da čekaš četiri meseca. A sad gubiš vreme tražeći odgovore po forumima a očigledno možeš da dođeš do lekara bez problema.
svakako na osnovu price da doktor moze zakljuciti o cemu se radi-pa ko sta mislio neka misli-stvarno nezrelo razmisljas--bez uvrede-bas me interesuje -koliko imas godina i dal si isao ranije kod lekara uopste? Zelim samo da pomognem,nadam se da je jasno i tebi a ostalima-vidim da jeste.