Zdravo svima
Imam vrlo čudnu stvar i pojavu koja mi se događa već relativno dugo vrijeme. Prije 5 mjeseci, odjednom sam primjetio da mogu na silu znojiti dlanove. Doslovno. Ne moram biti u stresnoj situaciji niti nervozan, ljut, anksiozan. Bilo kad, bilo gdje ja mogu svojim umom učinit svoje dlanove znojnima u par sekundi (doslovno) I tu jeste problem. Ne mogu prestati o tome razmisljati. Kada god trebam s nekim se rukovati, sjetim se da mogu na silu znojiti dlanove i oni u 2-3 sekunde postanu pravo i primjetno znojni, i naravno osoba s kojom se rukujem primjeti i osjeti znoj. I ne samo kada se trebam sa nekime rukovati, u bilo koje doba dana, jednostavno se sjetim da ih mogu znojiti na silu i ne mogu to znojenje zaustaviti, samo se potsjetim, i počnu se znojiti i ne mogu zaustaviti znojenje. Često se dogodi da crtam, ili radim nešto lijevo, i ruke su mi suhe, i ona primjetim da su mi suhe, i to me potsjeti da ih mogu na silu znojiti i oznoje se bez ikakvog razloga ili veze. I to mi ide na živce, jer utjeće na moj društveni život i moj život uopšte. I biti ću iskren, razmišljam o znojnim dlanova 90% dana, tako da mi su mi većinu dana dlanovi znojni bez ikakve veze. Ne znam šta da radim, jer ne mogu ni kontrolisati zaustavljanje znoja, a sama misao o znojenju, ili dlanovima ili bilo čega vezano za ovo mi na silu oznoji dlanove u par sekundi.
Ima li ova "pojava" ime, jesam li možda prvi na svijetu sa ovom pojavom, neki prijedlozi?
Hvala unaprijed.
Čudan problem
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Čudan problem
brate , malo manje droge i prestace znojanje...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Ако претпоставимо да мислима можеш да покренеш знојење дланова, а не можеш да контролишеш саме мисли, онда почетна претпоставка није тачна. Ако ти не можеш да контролишеш своје мисли онда не можеш њима да контролишеш ни знојење. Јасно?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 21, 2016 2:09 pm
Ima li ovo nekakve logike?? Nemogu kontrolisati misli a tamo kontrolise da se dlanovi znoje!!!! WTF... Na cemu si,,, bar promeni supstancu pa mozda ti se i zalede dlanovi
- dr.Ubiparip
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 09, 2015 10:06 am
Čovjek ima problema sa znojenjem, a jedini savjeti koje je dobio je "manje droge".

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Он није свестан да има проблема са тремом и/или нервозом, па зато такви савети.