ucestali ciklusi
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
U poslednjih 40 dana ciklusi su mi postali ucestali. Prvo sam nakon dve nedelje dobila menstruaciju da bih vec nakon 7 dana (u vreme kada bih inace po rasporedu trebalo da je dobijem) imala jako malo krvarenje od cetiri dana. Nakon 12 dana krvarenje sa svim simptomima menstruacije (naduvenost, bol u krstima, nervoza) je nastupilo. Da li to uvek znaci da je doslo da ubrzanog lucenja hormona ili je moguce da do svega toga dodje i usled stresa jer mi pocinje totalno bovo poglavlje zivota. Pri tome napominjem da odnose nisam imala mogucnost povrede iskljucujem. Naravno, obraticu se ginekolgu i ici na ultrazvuk, ali posto znam da to necu uraditi u sledecih deset dana molim vas da mi date makar neko objasnjenje kako bih se malo umirila. Sve ovo mi se po prvi put desava.
Ocigledno da ljudi nisu zainteresovani da daju odgovore na pitanja koja se njima ne cine zanimljivim i ne razmisljajuci pritom koliko odgovor znaci onome ko se obratio za pomoc. Istini za volju, nisi se obratila na pravo mesto i trebalo bi ranije da odes kod ginekologa obzirom da tvoj problem zahteva strucne savete. Ja mogu da ti pomognem samo tako sto cu ti reci da NE BRINES jer su to uglavnom uobicajene pojave kod prvih menstruacija. Ponekad je potrebno i par godina da se hormoni uravnoteze u svom radu jer ti ipak jos uvek rastes. Moji menstruacioni ciklusi bili su u prve tri godine menstruacije veoma kratki. Dobijala sam na svakih 20 dana i tako tri godine, znaci, UZAS!! Medjutim, vremenom sve se dovelo u normalu i sad su mi ciklusi optimalni (4 nedelje traje jedan). Inace to sto spominjes period koji se pojavio ranije, koliko ja znam, to se zove medjuovulaciono krvarenje i meni se desavalo ali dosta ranije i trajao je od 2 do 4 dana. To takodje nije redak slucaj kod mladih devojaka i sve u svemu ne bi trebalo ozbiljnije da brines ali se svakako sto pre javi svom ginekologu.
Pozdrav i sve najbolje!
Pozdrav i sve najbolje!
ja sam shvatila da su mimici ciklusi uredni (znaci jeste mlada, ali to joj nisu one pocetne menstruacije) i da su se poremetili posle nekih bitnih zivotnih promena.
tacno je da stres utice na cikluse. Itekako utice!
cak i promena klime (dalje putovanje) moze da izazove preuranjeni menzes ili da krvarenje bude produzeno.
na rad hormona jako utice nervni sistem.
tako da neke vece zabrinutosti nema.
svakako ces se pregledati, mada se rad hormona cesto sredi cim se i sve ostalo sredi
pozdrav
danka
tacno je da stres utice na cikluse. Itekako utice!
cak i promena klime (dalje putovanje) moze da izazove preuranjeni menzes ili da krvarenje bude produzeno.
na rad hormona jako utice nervni sistem.
tako da neke vece zabrinutosti nema.
svakako ces se pregledati, mada se rad hormona cesto sredi cim se i sve ostalo sredi
pozdrav
danka