Ubod na ekser.

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
bandi99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2018 12:06 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Ubod na ekser.

Post od bandi99 »

Pre vise od mesec dana ubo sam se na zardjali ekser, odhmah sam isprao ranu vodom i dodatno iscededio krv iz nje, krv je tekla jos mozda narednih 10 minuta. Posle kada se smanjilo krvarenje ocistio sam je alkoholom i zavio je. Nisam mogao primiti vakcinu jer dom zdravlja nije radio, bila je nedelja. Rana mi je pocela polako oticati, sutradan nisam zglob mogao pomerati od bola, domali prst se zgrcio kad god bih pokusao da pomeram prste uzasno bi me zabolelo, mislim da sam povredio tetivu. Tako mi je bilo 2 dana, posle je otok polako prolazio i mogao sam pomerati zglob bez problema, jedino kada bih pokusao pomerati prste oscecao bih bol. Kada sam pogleda ranu, bila je to rupa dubine oko 1-1.5cm i precnika eksera 2-3mm nije krvarila, nije bilo gnoja samo rupa.Svaki dan sam cistio i previjao ranu. Posle par dana sve je bilo u redu rana je zarasla mogao sam stojati bez problema i kretati se. Posle par dana jedino sam osetio ostar bol u vilici sa obe strane ispod usiju trajalo je mozda par sekundi, sad ne znam jeli to bio uzrok od uboda ili od neceg drugog. Posle toga nista nisam vise osecao. Nisam otisao kod lekara. Otkad je proslo vise od mesec dana, da li se moze dobiti tetanus? Do sada nisam imao nikakve simptome sem tog ostrog bola u vilici.
xelloKg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 20, 2018 1:34 pm

Re: Ubod na ekser.

Post od xelloKg »

Tetanus bi se do sada ispoljio. Vreme inkubacije je obicno oko nedelju, dve dana (od povrede do nastanka simptoma)... I bilo bi mnogo strasnije od kratkotrajnog bola u vilici :) Tako da bez brige.

Ali ako niste primili antitetanusnu zastitu tada, zasto ne odete sada, na revakcinaciju. Redovnu. Stitice Vas narednih deset godina. Dakle, revakcinacija je pozeljna iako se ne povredimo. Obicno u nasem narodu, mi odemo tek kada se ubodemo ili posecemo....
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Ubod na ekser.

Post od aaaca »

Што се тиче вакцине против тетануса, сећам се једног нашег лекара који је тврдио да једном примљена вакцина постаје довољна за цео живот. А да не спомињем отрове који се садрже у тим вакцинама...
Odgovori