ubi me zeludac
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm
ubi me zeludac
zdravo.imam problem sa zelucem.trudna sam,usla sam u 10 nedelju.pre 4 dana me je jako zaboleo zeludac,uzas,nisam mogla da se krecem.posto sam trudna nisam smela nista da popijem,pa sam zvala doktora za savet.on mi je rekao koje tablete protv bolova da uzmem,uzela sam ali nije prestalo,pa sam nocu isla u hitnu.tamo su mi uzeli krv i pipali stomak i rekli da je zeludac iritiran.dali su mi neke lekove da pijem dve nedelje.posto nisam u srbiji,verovatno se ovaj lek ne zove isto.ovde se zove omeprazol mylan i sluzi da skuplja kiselinu u zelucu iako ja ne osecam da je imam.ne pomaze mi,vec od njega i povracam.znam samo da mi pomaze tusiranje toplom vodom,ali posto imam dva mala deteta i radim,ne mogu da se tusiram celo vreme.pazim sta jedem,ali bolovi su tu.ako neko zna sta to moze da bude i kako da ublazim bolove,nek mi javi,ovo je uzas.obicno me zaboli uvece i boli nekoliko sati.tada i povracam po nekoliko puta.osecam se vrlo slabo preko celog dana.pozdrav i hvala unapred.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 2:02 am
Re: ubi me zeludac
Zdravo... jeste da je proslo dosta vremena kad si postavila post, ali....
ako vec nisi resila problem...
ja bih ti posavetovao da ides obavezno do doktora, da te snima na ultrazvuk, i da se posavetujes sa njim, dali smes radi gastroskopiju...
Daj boze da je samo zeludac iritiran...
Ne znam dali smes da radis gastroskopiju posto si trudna, to ce ti doktor najbolje reci, ali sam to pomenuo iz razloga, zato sto je moj otac slican problem imao, odlagao odlazak doktoru, izbegavao gastroskopiju i nazalost, na kraju je bilo kasno....
Nemoj da se uplasis, verovatno nije nesto ozbiljno, ali ipak je bolje SVE ODMA proveriti, da bi se znalo na cemu si...
Zelim ti sve najbolje...
ako vec nisi resila problem...
ja bih ti posavetovao da ides obavezno do doktora, da te snima na ultrazvuk, i da se posavetujes sa njim, dali smes radi gastroskopiju...
Daj boze da je samo zeludac iritiran...
Ne znam dali smes da radis gastroskopiju posto si trudna, to ce ti doktor najbolje reci, ali sam to pomenuo iz razloga, zato sto je moj otac slican problem imao, odlagao odlazak doktoru, izbegavao gastroskopiju i nazalost, na kraju je bilo kasno....
Nemoj da se uplasis, verovatno nije nesto ozbiljno, ali ipak je bolje SVE ODMA proveriti, da bi se znalo na cemu si...
Zelim ti sve najbolje...
mene bas i en ubi zeludac ali je od njega krneulo.cesti izlasci vani,stolica meksa,cak neka di po 2 puta dnevno nakon obroka...dok nije nedavno navalila malo vrtoglavica,pad krvnog pritiska,malo samo mucnine do se to desavalo i onda strasno znojenje...e sad,jesu se zalili jos neki na slicne simptome,cak su imali proliv i povracali...ali...dr mi rece da je najvjerovatnije trovanje....nego,nemam temperaturu,srecom,izlazim opet skoro svako jutro,donekle s ei normalizovala stolica...ali ako je trovanje,koliko traje ovo cudo ? jer pomalo osjecam glad,ali stomak je jos nesto tezak...
-
- Aktivan član
hvala na savetima.resih se te muke,jedva.jedan kolega mi je rekao da on taj problem ima vec nekoliko godina i rekao mi je da popijem jedan prasak za zeludac koji se rastvara.pitala sam u apotteci,ne steti bebi.istog trenutka bol je ko rukom odnesen i vise se nije ni pojavljivao.kaze babica da ja imam prejaku kiselinu u zelucu i iako je ja ne osecam,moze da boli bez da imam gorusicu.ne jedem previse,ali se uvek osecam naduto i zeludac mi ne svari hranu kako treba,jer i kad povratim hranu 4-5 sati posle jela,niti ima kiseline,niti je ta hrana svarena.mozda je to zbog trudnoce,ko zna.kad mi bude bilo ,,nedaj Boze,, radicu analize.
pozdrav i svako dobro,hvala na lepim zeljama
pozdrav i svako dobro,hvala na lepim zeljama
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Kako se zove taj prasak? I ja muku mucim
(

-
- Aktivan član
jbg,ja nisam u srbiji.ovde se zove samarin,prasak koji skuplja kiselinu u zelucu i obnavlja ostecen zid zeluca.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Hvala, raspitacu se ovde.