KAO PRVO OVO NE BIH NAZVAO ZDRAVSTVENIM PROBLEMOM VEC ESTETSKIM,ALI I DALJE MISLIM DA SAM NA PRAVOM MESTU U POTRAZI ZA STRUCNIM MISLJENJIMA.
TZV. SELJACKO RUMENILO IMAM JOS OD RODJENJA(STVARNO NE ZNAM KAKO SE TO STRUCNO ZOVE,POSTO ME DO SADA NIJE NI ZANIMALO)A I UOPSTE MI JE TIP KOZE DOSTA SPECIFICAN;IMAM TZV GUSCIJU KOZU,NA SUNCU UVEK IZGORIM NEVEROVATNO,PRI FIZICKOM OPTERECENJU KOZA MI DOBIJA CRVENU BOJU KAO DA SU MI KRVNI SUDOVI BLIZI KOZI.
NEBITNO JE SVE TO,MENE SAMO ZANIMA KAKO SE MOZE,AKO SE UOPSTE MOZE UKLONITI TO RUMENILO SA LICA.
TZV SELJACKO RUMENILO(ne znam ni jedan drugi izraz za ovo:)
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Ma nemam ja problem sa samopouzdanjem,mozda sam cak i arogantan
.A sto se tice puberteta ,davno sam ga prelezao(koliko je god moguce da jedan muskarac izadje iz puberteta
)Znaci problem je skroz estetski,kao sto nemome smetaju bubuljice ili akne,mene tako zanima da li moguce to ukloniti ili umanjiti.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
HYPERHIDROSIS je koliko ja znam pojacano znojenje...
Heh, ne znam da li se to sto te muci s razlogom zove seljacko rumenilo, ali zaista svi koje sam videla da to imaju, imali su onako pravu seosku facu...
I mislim da to nikako ne moze da se ukloni, jedino nekim puderom ali to je glupo. Bolje se navikni da imas takvu kozu.
Heh, ne znam da li se to sto te muci s razlogom zove seljacko rumenilo, ali zaista svi koje sam videla da to imaju, imali su onako pravu seosku facu...
I mislim da to nikako ne moze da se ukloni, jedino nekim puderom ali to je glupo. Bolje se navikni da imas takvu kozu.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Imam jednog ortaka koji je imao oduvek vrlo zdrav izgled, kao i zdravu kozu lica koju je negovao..
Kada je otisao u vojsku vratio sa tim tzv. seljackim rumenilom. Meni je objasnio da se u vojsci preporodio, a da su njegovi obrazi zarumenjeni od zdravlja, sto je bilo ocigledno.. Neko vreme je to trajalo dok je ponovo promenio navike i td..
Smatram da je seljacki tip koze, mozda odraz seljackog zdravog zivota. Ili da je po sredi uvecanost odredjenih krvnih sudova. Sve u svemu nije lose ni estetski uopste ako na to mislis..
Pozdrav!
Kada je otisao u vojsku vratio sa tim tzv. seljackim rumenilom. Meni je objasnio da se u vojsci preporodio, a da su njegovi obrazi zarumenjeni od zdravlja, sto je bilo ocigledno.. Neko vreme je to trajalo dok je ponovo promenio navike i td..
Smatram da je seljacki tip koze, mozda odraz seljackog zdravog zivota. Ili da je po sredi uvecanost odredjenih krvnih sudova. Sve u svemu nije lose ni estetski uopste ako na to mislis..
Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm
Ajoj ljudi... Mozhda je to teleangiketazije (ako sam pogodila da napishem) ali dosta teleangiketazija na jednom mestu, nisam sigurna
. Kakva bre seljachka faca, to je simpatichno, a iako je do zdravog zhivota mislim da zdrav zhivot vredi mnogo vishe od seljachkog rumenila bre, i bedak je shto to tako zovu... Pozdrav!

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 6:16 pm
F.BLUSHING ili NE-BLUSHING, kako god se zvalo, ako ti smeta, onda dzabe saveti tipa "joj, sto je to slatko"! Sjajno sto se nekim devojcicama to svidja, znaci da u tome ima nekog sarma i privlacnosti i to je znak da se i iz toga moze "izvuci" neka korist, ali ako tebi ne godi kako sam sebi izgledas tako rumen, onda daj da ti dajemo neke konstruktivne predloge! Elem, zimi bezi negde na skijanje - niceg sladjeg od preplanulog, zgodnog tipa (eto ti novog problema ako nisi zgodan!!!) Leti suncanje uz postepeno smanjivanje zastitnog faktora i opet ces biti preplanuo. U medjuvremenu, u "medjusezoni", malo pusti bradu od dva dana, malo pusti da te vetar "isiba", znas ono kad promrznes i sto moja baba kaze: "mraz te doooobro opali" pa zdravo porumenis... U najgorem slucaju solarijum, od koga dobijes onu bolesno smedje-zutu boju, koja na sve lici sem na zdravo pocrnelo! Sve su to neke sitne smicalice koje primenjuju moji poznanici sa tim problemom. Ako smislim nesto pametnije javicu ti, a dotle uzivaj! Svi mi imamo neki sebi svojstven "zastitni znak". Ja sam od svog skoro napravila BREND i bez njega ne bih licila na samu sebe!!! Zato, ono sto smatras svojom manom, mozes vrlo lako uz odredjeni stav da pretvoris u svoju prednost! Naprosto budi sladak devojcicama u "full blush-u"!
Pozz
Pozz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pojava koju opisujes meni lici (mada naglasavam - MENI LICI - jer bez vidjenja pacijenta u licnom kontaltu svako postavljanje dijagnoze bilo bi i neozbiljno i neprofesionalno) na dermatoloski problem koji se naziva Rozacea. Tacno je da su joj skloniji ljudi svetle puti i nesto u vecem procentu zene nego muskarci, odlikuje se jasnim crvenilom lica pri fizickom naporu, toploti, ili izlaganju suncu, nema zdravstvene konsekvence ali predstavlja estetski problem, u osnovi se radi o tipu koze koji reaguje povecanom hiperemijom i tu se nista previse ne moze uciniti, ali ako se zaista radi o rozacei, a predlazem da to ustanovi dermatolog i da se njemu obratis, onda se tegobe mogu ublaziti: ne izlaganjem direktnom susncu koze lica, ili izlaganje sa jakim faktorima zastite (mada je nesuncanje najbolje), ne izlaganje prevelikoj toploti, i hidriranje koze lica aloa gelom. Postoje jos neki dobri Eucerinovi preparati za ovaj problem, ali svakako (ako se izuzme aloa gel koji ne moze da skodi) ne bi trebalo stavljati nikakve medicinske preparate na lice do saveta nadleznog specijaliste.
Licni savet: ukoliko ti crvenilo lica smeta, pusti bradu; musko si i mozes!
Pozdrav
Licni savet: ukoliko ti crvenilo lica smeta, pusti bradu; musko si i mozes!

Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 2:52 am
Re: TZV SELJACKO RUMENILO(ne znam ni jedan drugi izraz za ovo:)
Imam isti problem.. meni je to rumenilo smor... pogotovo kad pocnem da se rumenim u drustvu djevojaka
zamislite, ja ovako gromada od covjeka, rukometas sam misicav i rumenim se
blaaam XD E malo sam svrljao po netu... citao sam da za crvenilo na licu postoji operacija..
Kao naprave ti dva reza od 5 mm ispod pazduha i negdje kod kicme stegnu neka dva kanala za crvenjenje obraza
uglavnom 48h posle operacije mozes da se vratis na posao.. a posle 5 do 7 dana mozes da nastavis sa sportskim aktivnostima 

Kao naprave ti dva reza od 5 mm ispod pazduha i negdje kod kicme stegnu neka dva kanala za crvenjenje obraza