Molim lekare za odgovor.
Mojoj cimerki sa IORS-a tumor marker je na kraju lecenja pocetkom januara 08., bio 19.8. Pre dva dana je samoinicijativno uradila analizu CA 125 i on je iznosio 34! Trenutno je jako uplasena i molim vas za sto brzi odgovor.
Hvala
Tumor marker CA 125
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Evelina - ja radim tumor marker svakih sest meseci zbog genetske predispozicije za rak reproduktivnih organa. Meni varira skoro svaki put. Ispod 35 (ja mislim) se smatra normalnim ali me je moja doktorka upozorila, kada smo pocele da radimo te sestomesecne kontrole svega, da ce to varirati i da je bitno samo da ne raste konstantno. Znaci, apsolutno je moguce da ima 50 jednom, 20 drugi put, 30 treci, pa opet 20 i tako. Bitno je da ne raste svaki sledeci put. I, naravno, treba da se prati i ultrazvukom...
Pri tom, u mnogim banalnim stanjima CA125 moze biti povisen, kao sto kod postojanja NEO procesa moze biti normalan, dakle, nije bas suvise ni senzitivan a ni specifican i ne treba ga izolovano uzimati zdravo za gotovo!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]