Tumor marker CA 125

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Tumor marker CA 125

Post od evelina »

Molim lekare za odgovor.

Mojoj cimerki sa IORS-a tumor marker je na kraju lecenja pocetkom januara 08., bio 19.8. Pre dva dana je samoinicijativno uradila analizu CA 125 i on je iznosio 34! Trenutno je jako uplasena i molim vas za sto brzi odgovor.

Hvala
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Evelina - ja radim tumor marker svakih sest meseci zbog genetske predispozicije za rak reproduktivnih organa. Meni varira skoro svaki put. Ispod 35 (ja mislim) se smatra normalnim ali me je moja doktorka upozorila, kada smo pocele da radimo te sestomesecne kontrole svega, da ce to varirati i da je bitno samo da ne raste konstantno. Znaci, apsolutno je moguce da ima 50 jednom, 20 drugi put, 30 treci, pa opet 20 i tako. Bitno je da ne raste svaki sledeci put. I, naravno, treba da se prati i ultrazvukom...
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Postovana,

nema mesta panici.
Gornja granica za Ca 125 jeste 35j/ml,ali su karakteristicne i varijacije.

U potpunosti se slazem sa prethodnim clanom.

Pozdrav
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Pri tom, u mnogim banalnim stanjima CA125 moze biti povisen, kao sto kod postojanja NEO procesa moze biti normalan, dakle, nije bas suvise ni senzitivan a ni specifican i ne treba ga izolovano uzimati zdravo za gotovo!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori