Moja rodjaka je imala tumor dojke i lekari su je operisali i odstranili joj celu dojku, bez prethodnog uzimanja uzorka. Ona je starija zena, koja nije narocitog zdravlja, pa pretpostavljam da su se doktori opredelili da je odmah operisu, jer su smatrali da je to najmanje riskantno. Problem je u tome sto joj ni kasnije nisu saopstili da li je tumor maligni ili benigni. Nakon operacije se nisu odlucili za radioterapiju ili za hemoterapiju, vec su joj prepisali lek "Nolvadex". U njenoj dijagnozi pise - PH2.5T2HG2, zatim PH25PT2 HG2LN
Ona ne zna sta to tacno znaci, pa me interesuje da li bi to neko mogao da mi rastumaci?
tumor dojke
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 9:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: tumor dojke
Moja mama (60god.) je takodje operisana, odstranjena cela dojka, takodje nije imala niti radio niti hemoterapiju, vec je dobila taj Nolvadex i to da ga pije 5 godina. Ne znam sta znace te kratice u dijagnozi, ali kod moje mame je bio maligni tumor. Operisana je pre 3 godine, svakih 6 meseci ide na kontrole i za sada je sve ok.
Re: tumor dojke
Maligni tumor(zlocudni)tumor moze imati posledice i veoma je opasan.U drugom slucaj benigni tumor(dobrocudni) je slabiji i ne nanosi posledice