Pre deset dana pala sam u nesvest. Došla je hitna pomoć i konstatovala epi-napad. Prebačena sam u bolnicu, gde su već sutradan urađene analize krvi, EEG, EKG, CT SCAN. Detalji nalaza mi nisu saopšteni. Data mi je terapija: Eftil i Bensedin. Zakazana je magnetna rezonanca. Rečeno mi je da se radi o ishemičnoj leziji na prednjem desnom delu mozga, ali da treba sačekati MR. To je obavljeno danas. Suprotno uobičajnoj praksi, a na moj zahtev, lekar specijalista (radiolog) rekao mi je odmah nekon snimanja da se radi o TUMORU NA DESNOM ČEONOM DELU MOZGA. Tumor je površinski, navodno pogodnog položaja za eliminaciju. Iako nije hteo da bude izričit, radiolog smatra da će morati da se obavi operacija. No to je ipak na neurohirurzima da odluče.
Koliko je takva operacija rizična? Postoji li alternativa?
Iako znam da na osnovu ovih šturih podataka nije moguće dati najprecizniji odgovor, nestrpljivo ću očekivati svaku stručnu informaciju! Hvala svima unapred!
TUMOR NA DESNOM CEONOM DELU MOZGA
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
TUMOR NA DESNOM CEONOM DELU MOZGA
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
- Slavko_slavko
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
Re: TUMOR NA DESNOM CEONOM DELU MOZGA
nisam doktor,a u zadnje vreme je sve manje i manje doktora ovde...moje je misljenje da ukoliko je tumor na mestu pogodnom za operaciju,da ga treba ukloniti,i najverovatnije ce to i neurohirurzi potvrditi...barem koliko sam ja pokupio od raznih lekara,da se nijedan pacinet sa primarnim karcinomom ne ostavlja,osim ukoliko je star i ako mu je zdravstveno stanje lose...za alternativu ne znam,nista ne moze da potpuno razbije tumoer,njajbolje to rade hemioterapije i zracenja,uostalom,pricekajte pa cete videti,pominjem da nisam lekar,javice se neko ko zna...