Prije nekoliko dana dobila sam rezultate krvne slike koje je jedan ljekar smatrao zadovoljavajucim, a drugi ne. Da li bi mogli da mi date svoje misljenje. Imam 25 godina. Unaprijed hvala.
RBC-3,47
HGB-121
HCT-32,4%
MCV-93
MCH-34,8
MCHC-373
RDWc-15,2%
WBC-7,8
LYM-1,8
MID-0,8
GRA-4,4
LY%-26,4
MI%-11,0
GR%-62,6
PLT-231
PCT-0,2%
MPW-7,2
PDWc-35,0%
SE-8/16
Tumacenje rezultata krvne slike-POMOC!!!
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Anemija :Snizen broj eritrocita,hemoglobin i hematokrit.Medjutim podaci nepotpuni.Kakva su menstrualna krvarenja i koliko traju,da li postoji krv u stolici ili jos neki simptomi,da li zbog anemije imate neke od sledecih simptoma:lupanje srca,bledilo,koze,zamaranje,vrtoglavicu??Uradite Se Fe,TIBC , UIBC i transferin.
Prvo, zelim da Vam se zahvalim na odgovoru. Drugo, od simptoma koje ste naveli, jedino imam bljedilo koze (doduse, nikada i nisam bila "rumenka djevojka":-)). Sto se tice menstrualnih krvarenja, ona nisu pretjerano obilna. Naveli ste da treba da uradima analizu SE-da li je to sedimentacija (ukoliko jeste -na poslednjem nalazu, ako se ja kao totalni laik dobro snalazim u citanju rezultata, napisano je 8/16) ? Pozdrav!
Nista od drugih pregleda nisam radila. A analizu krvi sam uradila (znam da zvuci cudno) iz znatizelje i nisam ocekivala da ce rezultati biti losi (to je razlog moje pretjerane i pomalo smjesne uplasenosti). Vodim uglavnom zdrav zivot-ne pijem, rjetko zapalim poneku cigaretu, fizicki sam dosta aktivna, vodim racuna o ishrani...
Nije sedimentacija nego serumsko gvozdje.IvancicaM napisao:Prvo, zelim da Vam se zahvalim na odgovoru. Drugo, od simptoma koje ste naveli, jedino imam bljedilo koze (doduse, nikada i nisam bila "rumenka djevojka":-)). Sto se tice menstrualnih krvarenja, ona nisu pretjerano obilna. Naveli ste da treba da uradima analizu SE-da li je to sedimentacija (ukoliko jeste -na poslednjem nalazu, ako se ja kao totalni laik dobro snalazim u citanju rezultata, napisano je 8/16) ? Pozdrav!
Da li bi neko mogao meni da da odgovor? Vadila sam krv kako bih proverila nivo gvozdja a ujedno i da prekontrolisem. Moze li neko da mi pojasni rezultat
RBC - 4.39
WBC - 8.8
HGB - 126
HCT - 0.38
PLT - 318
MCV - 85.9
MCH - 28.7
MCHC - 334
Gvozdje - 28.2
Buni me to sto je gvozdje u redu a Hemoglobin , pa blizu donje granice.
Unapred hvala
RBC - 4.39
WBC - 8.8
HGB - 126
HCT - 0.38
PLT - 318
MCV - 85.9
MCH - 28.7
MCHC - 334
Gvozdje - 28.2
Buni me to sto je gvozdje u redu a Hemoglobin , pa blizu donje granice.
Unapred hvala