tumacenje nalaza urina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
zvezdica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 11:36 am

tumacenje nalaza urina

Post od zvezdica83 »

Zanima me sta znaci kada u nalazu urina pise:

zut, kiseo, slabo zamucen urin

epitelne celije: 2-3 plocaste
leukociti: retki
eritrociti: -
ostali sediment: malo sluzi
bakterije: malo

U prethodnoj UK mi je pronadjena eserihija (50.000), pila sma terapiju, nalivam se brusnicom i prolom vodom, a u urinu mi je ponovo pronadjeno malo bakreija :( Verovatno je to i dalje ta eserihija.

Ali mene zanima sta znace te epitelne celije? da li one i leukociti ukazuju na nesto posebno? njih ne bi trebalo uopste da bude, ako sam u pravu?
I zanima me i sta ukazuje na pesak?

Hvala :)
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Da ima eserihije, naglasili bi u nalazu, ovako budi spokojna. Nalaz ti je ok. Jedino sto ima malo sluzi, ali to nije nista strasno. Sto se tice tih epitelnih cel. i leukocita to svako ima. Dobar ti je nalaz, ali ipak pokazi to i svom lekaru.
1310
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 9:09 pm

tumacenje nalaz urina

Post od 1310 »

Kad sam prije neko vreme videla krv u mokraci mislila sam da je menzis mada nije bilo vreme,ali kako je to trajalo 4 dana uradila sam analizu mokraci i evo sta je pisalo:krv u urini +++,proteini ++.Nakon 1 mesec ponovila sam analiza i sve je bilo negativno.dali da napravim ultrzvuk bubrege ili nema potrebe jer krvi nakon tih 4 dana vise nemam.
joldicka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 2:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od joldicka »

1310 ne znam vezano za dalje preglede bubrega, ali ja sam pre dve godine imala krvi u urinu i to u par navrata. Doktorica mi uvek savetovala da ponovo prekontrolisem i ko po pravilu sledeci put nije bilo. Tako sam cinimi se imala tri kruga ima nema i posle nikada vise nije bilo, ali ja sam imala peska u bubrezima, pa je petpostavila da je od toga.
Sada hvala Bogu toga visee nema
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

1310 POSAVETUJTE SE SA VASIM LEKAROM.
Odgovori