Tumacenje nalaza?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
DraganaS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 7:29 pm

Tumacenje nalaza?

Post od DraganaS »

Suprug je skoro imao napad "lupanja srca", i kod kardiologa su mu radili ultrazvuk srca. Molim nekog da mi protumace nalaz, posto su mu rekli da nije nista, ali mu nisu ni objasnili napad koji imao.

EDD leve komore 4,8, ESD 2,9, EF 70%(sta znaci ovo?), Septum i zadnji zid 0,9, LP 2,6, Aorta 2,9

Unapred hvala
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

EF 70%, znaci 'ejekciona frakcija' (uh....pa na primer...snaga potiska......stvarno nemam adekvatniji prevod) 70%. Ne znam kolko suprug ima godina ali ako su Vam rekli da nije nista i da mu je nalaz dobar - onda je sigurno dobar (uzevsi u obzir celu njegovu istoriju bolesti i klinicku sliku).

Napad koji je imao, pretpostavljam (skoro d abih mogla biti sigurna da ste dali vise podataka) bio je napad panike, psihicko stanje koje tretira psihijatar. POzdrav
DraganaS
Novi član
Novi član

Post od DraganaS »

Ima 30 godina, i ranije nije imao nikakvih problema. U svakom slucaju hvala. Iskreno se nadam da nije nista.
DraganaS
Novi član
Novi član

Post od DraganaS »

Da se malo dopunim,

Interesuju me neke srednje vrednosti EF kod osoba starosti oko 30 godina. Da li zavisi od toga da li je sportista ili ne? Koliki je maksimum EF? 100% neverujem da je moguce.
Odgovori