trudnoca i presing

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
tica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:30 am

trudnoca i presing

Post od tica »

Potreban mi je savet hitno... Imama 24 godine i nisam do sada radjala...U martu sam imala prekid trudnoce, proslo je sve dobro ali su menstruacije postale neredovne..05.07 sam imala zadnju menstruaciju oko 21.07. sam imala krvarenje posle odnosa, javila sam se svom ginekologu jer je krvarenje trajalo tri cetiri dana (krv,sekret nije licilo na menstruaciju) ginekolog je rekao da je sve uredu.Sve vreme sam uzimala presing za alergiju i to do 10.08. Posto nisam dobila javila sam se doktoru i 24.08 je utvrdjeno da sam ponovo trudna (naprsao kondom kada je najmanje trebao :cry: :cry: ) Doktor nije bio zadovoljan UZ jer se ne vidi eho, smatra da je to zbog lekova, radjena su dva UZ i situacja je ista, on predlaze prekid trudnoce, ja sam zabrinuta da radim prekid trudnoce ponovo jer ne znam kako ce to uticati na moje zdravlje,takodje sam zabrinuta zato sto sam saznala da sam A negativna krvana grupa a nisam primila inekciju, iako sam doktoru koji je radio abortus skrenula paznju na to da postoji sansa da je rh negativan a da je moj decko nulta pozitivna grupa.ukratko interesuje me kako uticu lekovi za alergiju na plod u prvim nedeljama trudnoce i koliki je problem sto prvi put nisam primila inekciju..ako uradim prekid trudnoce i sve prodje dobro da li ce biti problema sa sledecim trudnocama(znam da na to ne mozete da odgovorite ali mi treba neki savet).. I jos jedna stvar 4 godine sam pila lekove za kontracepciju, do prosle godine kada sam odlucila da napravim pauzu jer sam cula da imaju produzeno dejstvo i da se teze ostaje u drugom stanju, sto se pokazalo da nije tacno prvi put smo "izbegavali" plodne dane,a drugi put je zakazao kondom :(
drvl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 02, 2005 8:22 pm

Post od drvl »

Hello!Procitala sam tvoj problem i:sto se tice kontraceptivnih pilula izbegavaj ih jer je svaka hormonska terapija kancerogena!!!!;svaka antialergijska th je teratogena narocito u prvom trimestru;a sto se tice tvoje krvne grupe trebalo je da primis Rhogam posle prve kiretaze ali preporucila bih ti da se javis imunologu!!!Pozdrav
doktorka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 23, 2005 4:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od doktorka »

Ako tvoj ginekolog savetuje prekid trudnoce, mislim da je najpametnije da ga poslusas. Ili pokusaj 4D ultrazvucni pregled na kome bi situacija bila mnogo jasnija, u slucaju da mozda razmisljas o nastavku trudnoce.
Nemoj da se sekiras zbog toga sto nisi dobila Rhogam posle prekida trudnoce. Prica je duga i dosadna i necu sada da gnjavim sa njom. Postoje brojne komplikacije koje mogu nastati kao posledica namernih pobacaja, ali su one retke i ako se pridrzavas prepisane terapije nece ih biti.
Znaci, samo polako, bez panike i sekiracije, bice sve u redu. Javi novosti.
Puno te pozdravljam.
tica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:30 am

Post od tica »

Isla sam na 4D UZ, i ispostavilo se da je sve uredu tako da sam presrecna cekam bebu..nadam se da ce tako i ostati i da cu roditi zdravo bebce...pozdrav :D
doktorka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 23, 2005 4:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od doktorka »

Odusevljena sam!! :D :D
Samo hrabro napred, bice sve u redu sigurno!! Sta kazu ginekolozi?
Jos jednom CESTITAM!!
Super, super, super!!
Puno pozdrava i javi se ponekad!
Odgovori