trudnoca poslije carskog?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
tigerin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 18, 2010 8:34 am

trudnoca poslije carskog?

Post od tigerin »

Postovani,

hospitalizirna sam u 20.tjednu trudnoce zbog sumnje na otjecanje plodne vode sto se nazalost kasnije pokazalo ispravnim. Dobivala sam antibiotike zbog infekcije, a nalaz brisa cerviksa je izolirao Enretoccocus faecalius i Klebsiellu pn. Rodila sam u 28.tjednu hitnim carskim rezom (klasicnim), ali dijete je nakon 2h umrlo (dexametazoni nisu davani zbog visoke razine leukocita - 19,9, CRP 29,1). Uzorak maternice i posteljice je sterilan. Na pregledu po izlasku iz bolnice je ustanovljeno da savovi iznutra izgledaju jako dobro, te da je rana izvana sasvim zacijelila. S obzirom da je porod bio 07.05.2010,te da su lohije trajale 3 tjedna zanima me kad bih najranije smjela planirati iducu trudnocu (makar zavrsila opet carskim rezom)? Da li su gore navedene bakterije iz cerviksa mogle uzrokovati prsnuce plodovih ovoja?

Unaprijed hvala na Vasem odgovoru,

Lijep pozdrav
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: trudnoca poslije carskog?

Post od sedefasta »

S obzirom da je bio carski rez, najmanje 6 meseci sačekajte, smatra se da je to optimalno vreme kompletnog zarastanja rane i adekvatnog formiranja ožiljka. Osim toga, to je i fino vreme za reproduktivne organe da se vrate u normalu.

Pošto su i posteljica i materica bili sterilni, nema razloga da verujemo da su bakterije izazvale cepanje plodovih ovojnica, ali ne mogu to tvrditi sa 100% sigurnošću.

Pozdrav i sve najbolje! :D
tigerin
Novi član
Novi član

Post od tigerin »

mnogo Vam hvala na odgovoru

LP
cekalica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 23, 2010 5:23 pm

Post od cekalica »

Moja kuma se porodila nedavno carskim rezom,receno joj je da godinu dana ne treba da ostaje u drugom stanju,ali ipak mislim da treba da nadjes doktora kojem ces verovati i on ce tii dati najbolje savete

Pozdrav i puno srece
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Sve zavisi i od toga da li bi ste hteli da probate prirodan, vaginalni, porodjaj posle carskog reza, u tom slucaju se preporucuje cekanje od tri godine. Ako idete na carski rez opet, onda mozda i manje, ali sigurno ne sest meseci, najmanje godinu dana. Iseceni su Vam svi misici, tu jako puno treba da sve zaraste kako treba i da se minimizira verovatnoca komplikacija kao sto je bruh, problemi sa besikom, karlicom, itd. Carski rez je velika operacija, koliko god da to danasnja moderna medicina ne priznaje (jer je, makar ovde u Americi) lekarima tako lakse da kontrolisu trajanje porodjaja i sve zavrse kad njima odgovara. Znaci, treba dati telu vremena da se oporavi, a i psihi.
tigerin
Novi član
Novi član

Post od tigerin »

iskreno, meni je apsolutno svejedno na koji nacin bi me sledeci put poradjali.. jer, suvise sam ocajna da bih se bojala bilokakvog fizickog bola. prezivjela sam jedan carski i smrt djeteta, ma nema toga sto ne bih pretrpila da rodim na bilokoji nacin.. samo da mi dijete bude zivo i zdravo
sto se tice misica, dr. je rekao da nisu nista rezali, nego razmicali (Misgav Ladach metoda).
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Makar u nesreci da bude malo srece (sto misici nisu seceni). Ipak, ne treba zanemariti taj emotivni i psihicki momenat. To je velika trauma i mislim da Vam treba jedno vreme da izadjete iz prvobitnog stanja soka. Par meseci ili godina kasnije nije toliko dug period, a moze da bude dovoljno da makar onaj najjaci bol mine.

Puno srece.
tigerin
Novi član
Novi član

Post od tigerin »

hvala vam
Odgovori