Trudnoca i LPG masaze

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
MaraJovana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 17, 2010 10:06 am

Trudnoca i LPG masaze

Post od MaraJovana »

Cao svima,
Pre par dana sam saznala da sam u 4oj nedelji trudnoce. :P :D
Moja doktorka je na bolovanju pa jos nisam imala vremena da se posavetujem....
Pre mesec dana sam pocela sa LPG masazom i zanima me da li da nastavim (imam jos 4 tretmana) ili odmah da prekinem.
Ima li to kakve veze jedno sa drugim u ovako ranom stadijumu?

Hvala svima
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Re: Trudnoca i LPG masaze

Post od Marijaft »

A ja ne znam sto bi uopste nastavljala dalji tretman kad ces u trudnoci u svakom slucaju dobiti celulit, a posle trudnoce i koju masnu naslagu!?
MaraJovana
Novi član
Novi član

Post od MaraJovana »

Znam, znam.... predpostavljam da ce se sve biti x4 na kraju.....
Moj problem jeste celulit, ali je jako veci problem oticanje nogu i jedino sto mi je pomoglo su masaze.....

Celulit nije opterecavajuci, ali otecene, uzarene noge ne mogu da podnesem...
Nadala sam se da bar neka vrsta masaze moze da se odrzava u trudnoci.
Jako sam zahvalna, svima koji imaju neki predlog.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Taj tvoj problem sa nogama ce ti u trudnoci itekako biti jods veci, narocito u kasnijoj, kada i beba oteza. Resenje za to nisu masaze, one te trutno opuste, ali otok ce biti i dalje tu. jedino sto pomaze jesu cesti odmori sa podignitim nogama u visini stolice na kojoj sedis.
MaraJovana
Novi član
Novi član

Post od MaraJovana »

za to sam se i pripremala.... odmor, dizanje nogu, odmor.... tusiranje naizmenicno hladno toplom vodom....sve to inace radim.... samo ce sada otoci biti jaci.
Nadam se da necu morati da menjam obucu uskoro (kao sto sam cula da neke trudnice moraju da rade):-?
Hvala puno
Pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Nikakva agresivna i invazivna masaza tokom trudnoce, nikakvi fizikalni tretmani ne dolaze u obzir, jedino shto u trudnoci smete da radite su vezbe :)

Potrazite vezbe u podforumu ortopedija i fizikalna medicina i temi Vezbajmo i samo vezbajno, chini mi se da sam tamo opisala sve osnovne vezbe za stopala i pojachanej cikrulacije i stimulaciju cirkulacije u cilju smanjenja oticanaj nogu i poboljshanaj funkcije zgllobova!

Ne vidim samo razlog sto se vec sada toliko brinete o tome sta ce biti na kraju trudnoce!? nemojte se opterecivati bez potrebe, opustite se, idite na kontrole, UZ redovno, po savetu sa lekarom pijte folnu kiselinu i eventualno neki vitaminski preparat za trudnice, hranite se raznovrsno, pijte bar litar ipo vode dnevno, i krecite se krecite i krecite!
Celulit je vas najmanji problem sada, naslage koje imate su raj za bebu :) a kada se porodite verujte mi, pored sve frke oko bebe necete ni misliti na lpg i celulit :)

Opustite se i uzivajte u trudnoci :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Volim masaze ali sam morala u trudnoci da ih se odreknem. Povremeno su mi samo i to u sedecem polozaju masirali ledja, ali ostalo nije preporucljivo. U Nemackoj me nigde nisu hteli da prime kad su videli stomak.
Inace i meni su noge jako oticale. Do 6 meseca su mi pomagale setnje - tako se poboljsava cirkulacija i smanjuje otok. Kasnije sam na zalost morala da lezim u bolnici i pomagalo je da su noge podignute ili ako nisu, a onda carape za vene (koje sam bas u trudnoci dobila od flebologa).
MaraJovana
Novi član
Novi član

Post od MaraJovana »

Hvala jos jednom na svim savetima, i na predlogu za vezbanje.
Ja bih opet da pomenem da celulit nije veliki problem nego oticanje i bol u nogama. I bez trudnoce je bilo strasno zamisliti letnje vecernje sate (sa ili bez setnje, sa ili bez tusiranja) pa sam se zato uplasila kako li ce to da izgleda ovog leta.
Naravno da ste me ubedili da ne idem na LPG, predpostavljam da bi mi i oni iz centra isto rekli, mada nije na odmet proveriti.
Vezbe radim i od kako znam za sebe jako sam aktivna, samo naravno da cu polako da smanjujem intezitet u zavisnosti kako se osecam (i kako Dr kaze).
Zdrav zivot, zdrava ishrana....sve je ukljuceno....

I dalje nemam osecaj da sam trudna, tek je pocetak :D ali jedva cekam da pocne da se primecuje.....
Odgovori