Trudnoca i konstanto zapusen nos!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Danijel 87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2011 12:10 pm

Trudnoca i konstanto zapusen nos!!!

Post od Danijel 87 »

Prijateljica me je zamolila da se raspitam za njen problem.
Trudna je vec tri i po meseca, nos joj je konstantno zapusen, ima bolove u predelu cela, uvece suv kasalj i crveno grlo, sekret iz nosa oskudan, primila je sest penicilina, koristila Operil kapi i tako vec mesec dana, i nijedna terapija joj nije pomogla!!!
Unapred hvala!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Trudnoca i konstanto zapusen nos!!!

Post od tamaraft »

Prilichno je neozbiljno da na ovaj nachin pokusava da dodje do bilo kakvog saveta, s obzirom da je u drugom stanju!

Mora se obratiti lekaru koji vodi njenu trudnocu i lekaru opshte prakse!

Operil nisu kapi koje se preporuchuju za upotrebu kod trudnica!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Svakako nista bez lekara jer puno lekova je je na no-no listi kada je u pitanju drugo stanje, al zvuci mi kao upala sinusa pa bi bilo verovatno naj pametnije da uzme bris i antibiagram iz nosa da bi lekar znao sta da prepise a ne napamet da je leci.
Danijel 87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 06, 2011 12:10 pm

Post od Danijel 87 »

melita keller napisao:Svakako nista bez lekara jer puno lekova je je na no-no listi kada je u pitanju drugo stanje, al zvuci mi kao upala sinusa pa bi bilo verovatno naj pametnije da uzme bris i antibiagram iz nosa da bi lekar znao sta da prepise a ne napamet da je leci.
Isla je kod lekara i jedan lekar je konsatantovao da je u pitanj alergija na toplo-hladno a drugi da je u pitanju upala sinusa.
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Nisam lekar, ne zelim da pametujem ali sam imala hronicnu upalu sinusa kao tinejdzer i znama kolko su me zavlacili i lecili na pamet.Neka uradi bris iz grla i nosa sa antibiagramom ako bude negativno onda barem zna na cemu je naj verovatnije neka alergija a za to vec ne znam kako ide u trudnoci.Al ako bude pozitivana nalaz znace tacno sta joj je i imace tabelu lekova na koje reaguje to nesto i lekar ce joj prepisati sta od toga sme u drugom stanju da uzima, a posle lecenja kada zavrsi sa lekovima jedno desetak dana pauza pa neka ponovi briseve da zna da je sredila problem.Ako joj lekar ne prepise uput za bris, to rade i privatne labaratorije ja mislim da je sada negde oko 200 din takva analiza + jos tolko ako je pozitivan nalaz za taj antibiagram.
Odgovori