Molim Vas za pomoć!
Pre 3 meseca upoznala sam se i zavolela sa jednim dečkom. Ostala sam u drugom stanju (za ne verovati) posle prvog sexa. Posle mesec dana trudnoće počelo je krvarenje. Posle 7 dana imala sam spontani.

Neposredno posle toga, 5 dana, moj dečko je rekao da mu nije dobro i otišao je kod lekara gde su mu konstatovali hepatitis B. Naravno odmah je primljen u bolnicu. Akutni hepatitis B, žutilo, mučnine, ogromne transaminaze.
U bolnici saznajem da ima hronični hepatitis C. Potpun šok u svakom mogućem smislu.Moje krvarenje ne prestaje, pratimo beta hcg. Odlazim (i dalje u šoku i strahu) na testiranje hepatitisa B i C. Rezultati kažu hvala dragom Bogu negativna!
O moralnim dilemama nije mesto za priču a i to je nešto što sama osoba mora da razreši sa sobom. Moje pitanje je sledeće: Da li je do spontanog došlo zbog virusa?
Da li je moguće ostati u drugom stanju sa osobom koja ima hepatitis C i možda B (ako ga ne izbaci) a da se to ne prenese na majku i na dete?
Dakle, Poštovani, želela bih da mi odgovorite ako možete i ako ste baš specijalizovani za ovu vrstu bolesti ako je moguće ne u procentima, ljudi smo nismo statistika.
Reći ću još i to da mi je poznato da se virus hepatitisa C prenosi krvlju a B i izlučevinama.
S poštovanjem,
Pravoslavna