Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Imala sam jaku upalu mokracnih kanala (sumnjalo se na eseruhiju) sa bolovima i kapljicama sveze krvi prilikom mokrenja. Popila sam dve kutije ciprocinala (dve dnevno) i pošto simptomi nisu bas sasvim nestali, jos dve kutije visirena (dve dnevno). Naravno, pošto mi je to sve to zajedno izazvbalo i gljivice, sada stavljam i vaginalete Canesten . I naravno, kako se kod mene sve komplikuje - kasni mi menstruacija. Test - neki jeftini iz apoteke je pozitivan i ja jednostavno ne znam sta dalje. Do sada nikada nisam bila trudna (a imam 33 godine)
Vaginalete protiv gljivica sam i ja stavljala u ranoj trudnoci (nisam znala da sam trudna) i to nije dalo nikakve negativne posledice.
Za antibiotike ne znam, ne preporucuju se u svakom slucaju u prvom tromesecju.
Uradi test iz krvi, pouzdaniji je pa ako si trudna ( a pretpostavljam da jesi) onda pravac kod dr. On ce ti najbolje reci sta dalje.
Vec godinama patim od urinarnih infekcija, tako da sam se napila koktela svakakvih antibiotika... a o candidi da i ne govorim posle svega.
Posle toliko vremena "naucila" sam da se nosim sa tom svojom boljkom. Inace, simptomi su nesnosljivi (peckanje, nagon za mokrenjem, ponekad i krv).
Pretpostavljala sam da sam u drugom stanju (sto se na kraju ispostavilo tacnim) i na samom pocetku trudnoce... I mesec, odnosno, prve dve nedelje od zaceca, na svoju ruku (mada znam sve o antibiogramu, senzitivnim, rezistentnim i sl. stvarima) uzela sam kutiju cefaleksina (koji nije neki problem u trudnoci) i popila ga. Simptomi su na svu srecu prestali... nakon par nedelja bakterija u mokraci nema.
E sad, navodno, na samom pocetku trudnoce nije jos zapoceta organogeneza tako da mislim da ne bi trebalo da ovi tvoji antibiotici budu neki problem, jedino sto bi mozda dr prepisao neki drugi antibiotik u trudnoci koji je manje stetan.
Secam se da je meni jednom prepisan ciprocinal, pa cefalekcin (a rekla sam da je moguce da sam trudna, ali tada nisam bila).
S druge strane, kada su urinarne infekcije u pitanju, MORAJU se leciti, jer stvar moze da se zakomplikuje (kao kod mene pre par godina sa pijelonefritisom).