Trudnoća i antibiotici
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
Gordanagordana
- Novi član

- Pridružio se: Pet Okt 09, 2009 1:36 pm
Trudnoća i antibiotici
Imala sam jaku upalu mokracnih kanala (sumnjalo se na eseruhiju) sa bolovima i kapljicama sveze krvi prilikom mokrenja. Popila sam dve kutije ciprocinala (dve dnevno) i pošto simptomi nisu bas sasvim nestali, jos dve kutije visirena (dve dnevno). Naravno, pošto mi je to sve to zajedno izazvbalo i gljivice, sada stavljam i vaginalete Canesten
. I naravno, kako se kod mene sve komplikuje - kasni mi menstruacija. Test - neki jeftini iz apoteke je pozitivan i ja jednostavno ne znam sta dalje. Do sada nikada nisam bila trudna (a imam 33 godine)
-
Dea
- Stalni član

- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Trudnoća i antibiotici
Vaginalete protiv gljivica sam i ja stavljala u ranoj trudnoci (nisam znala da sam trudna) i to nije dalo nikakve negativne posledice.
Za antibiotike ne znam, ne preporucuju se u svakom slucaju u prvom tromesecju.
Uradi test iz krvi, pouzdaniji je pa ako si trudna ( a pretpostavljam da jesi) onda pravac kod dr. On ce ti najbolje reci sta dalje.
Za antibiotike ne znam, ne preporucuju se u svakom slucaju u prvom tromesecju.
Uradi test iz krvi, pouzdaniji je pa ako si trudna ( a pretpostavljam da jesi) onda pravac kod dr. On ce ti najbolje reci sta dalje.
Vec godinama patim od urinarnih infekcija, tako da sam se napila koktela svakakvih antibiotika... a o candidi da i ne govorim posle svega.
Posle toliko vremena "naucila" sam da se nosim sa tom svojom boljkom. Inace, simptomi su nesnosljivi (peckanje, nagon za mokrenjem, ponekad i krv).
Pretpostavljala sam da sam u drugom stanju (sto se na kraju ispostavilo tacnim) i na samom pocetku trudnoce... I mesec, odnosno, prve dve nedelje od zaceca, na svoju ruku (mada znam sve o antibiogramu, senzitivnim, rezistentnim i sl. stvarima) uzela sam kutiju cefaleksina (koji nije neki problem u trudnoci) i popila ga. Simptomi su na svu srecu prestali... nakon par nedelja bakterija u mokraci nema.
E sad, navodno, na samom pocetku trudnoce nije jos zapoceta organogeneza tako da mislim da ne bi trebalo da ovi tvoji antibiotici budu neki problem, jedino sto bi mozda dr prepisao neki drugi antibiotik u trudnoci koji je manje stetan.
Secam se da je meni jednom prepisan ciprocinal, pa cefalekcin (a rekla sam da je moguce da sam trudna, ali tada nisam bila).
S druge strane, kada su urinarne infekcije u pitanju, MORAJU se leciti, jer stvar moze da se zakomplikuje (kao kod mene pre par godina sa pijelonefritisom).
Pozdrav
Posle toliko vremena "naucila" sam da se nosim sa tom svojom boljkom. Inace, simptomi su nesnosljivi (peckanje, nagon za mokrenjem, ponekad i krv).
Pretpostavljala sam da sam u drugom stanju (sto se na kraju ispostavilo tacnim) i na samom pocetku trudnoce... I mesec, odnosno, prve dve nedelje od zaceca, na svoju ruku (mada znam sve o antibiogramu, senzitivnim, rezistentnim i sl. stvarima) uzela sam kutiju cefaleksina (koji nije neki problem u trudnoci) i popila ga. Simptomi su na svu srecu prestali... nakon par nedelja bakterija u mokraci nema.
E sad, navodno, na samom pocetku trudnoce nije jos zapoceta organogeneza tako da mislim da ne bi trebalo da ovi tvoji antibiotici budu neki problem, jedino sto bi mozda dr prepisao neki drugi antibiotik u trudnoci koji je manje stetan.
Secam se da je meni jednom prepisan ciprocinal, pa cefalekcin (a rekla sam da je moguce da sam trudna, ali tada nisam bila).
S druge strane, kada su urinarne infekcije u pitanju, MORAJU se leciti, jer stvar moze da se zakomplikuje (kao kod mene pre par godina sa pijelonefritisom).
Pozdrav
-
Gordanagordana
- Novi član

- Pridružio se: Pet Okt 09, 2009 1:36 pm
-
Dea
- Stalni član

- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Pa dobro, bice nekom drugom prilikom i verovatno te nece muciti ove antibioticke nedoumice...