"trubice"u grudima
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 12, 2003 1:00 am
Pre mesec dana cula sam slusajuci samu sebe nesto nalik na trubicu ili cijuk u grudima i obratila se lekaru.Dijagnoza je bila bronhopneumonija,a TH:14 injekcija gentamicina.Na kontroli th.mi je produzena ,eritromicinom jos 10 dana.Na ponovnoj kontroli nalaz je bio slican,malo ublazen,ali se doktorki nije svideo moj iskaz da imam s vremena na vreme u vecernjim casovima temperaturu od 37,2 pa je cak posumnjala na TBC.Rekla je da idem da dam sputum,ali posto je bio 31.12.nisu mogli odmah to da urade,a ja sam preplasena zbog cerkice kojoj se nije primila BCG vakcina ,a nije ni revakcinisana,odmah otisla u privatnu kliniku da snimim pluca.Na snimku se video samo bronhitis,pa sam dobila th.hemomicin.Na kontroli doktorka nije nista cula,rekla je da je sve u redu,ali mene brine to sto ja jos uvek cujem isto difuzno rasporedjeno po plucima,a interesantno je to sto se trubica ne cuje usvako doba dana,npr.ujutru posle spavanja.Svo to vreme nisam se osecala bolesnom i tkr.nisam ni kasljala(ponekad) a i pored svih sredstava za iskasljavanje nisam imala produktivan kasalj.Malo sam sada malaksala zbog preporucenog mi lezanja,jos ponekad imam istu malu temperaturu,samo mi je srce uznemireno a inace imam dijagnozu od strane kardiologa-tahikardija koja mi je ostala posle porodjaja i prelezanog koksaki virusa u toku trudnoce.Vrlo sam zabrinuta,narocito zbog deteta da nije nesto infektivno,ida li se uvek na snimku pluca moze videti da li je u pitanju TBC.Jos da napomenem da imam svo vreme odlican apetit,i da nisam smrsala ni malo.Inace,na zalost sam pusac.Molim vas da mi sto pre razjasnite ovu za mene misteriju,jer ja od brige ne mogu normalno da zivim,sta bi mogla da znaci ta "trubica"u grudima.Unapred vrlo zahvalna.Sanja
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 17, 2002 1:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ovo je vrlo interesantno pitanje. Ja ga tek sada prvi put citam i nije mi nasno da se jos niko nije javio sa nekakvim predlogom ili odgovorom.
Mene takodje zanima, obzirom da cesto imam te niske temperature oko 37,2. Oko Nove godine imala sam trahejni sum, potom pocetak upale pluca, pa onda nista, sve se povuklo.
U medjuvremenu sam ponovo sa takvom temperaturom, jutros sam dala krv na analizu LE formule i SE, doktorka ponovo cuje trahejni sum, kaze da nije dramaticno, pretpostavlja da je virus.
Mene takodje zanima, obzirom da cesto imam te niske temperature oko 37,2. Oko Nove godine imala sam trahejni sum, potom pocetak upale pluca, pa onda nista, sve se povuklo.
U medjuvremenu sam ponovo sa takvom temperaturom, jutros sam dala krv na analizu LE formule i SE, doktorka ponovo cuje trahejni sum, kaze da nije dramaticno, pretpostavlja da je virus.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
- Kontakt:
Evo da probam i je da pomognem...
Porodila sam se pre 10 god. i od tada imam temperaturu 37.5
Prosla sam za tih 10 god i vise naleta coxsacki virusa, i sumnje na TBC, boreliozu, kojekakve autoimune bolesti... i nikakav napredak ili boljitak od toga. Ono sto sam shvatila to je da je to nalik na postporodjajnu epidemiju (ogroman je broj mladih zena sa istim problemom), da lekari ne znaju sta je ni sta sa tim, da nije infektivno, i da obilasci lekara samo dodatno iscrpljuju i pogorsavaju stanje. Ja sam prestala da se trujem likovima i da ispitujem i malo mi je bolje.
pozdrav
Porodila sam se pre 10 god. i od tada imam temperaturu 37.5
Prosla sam za tih 10 god i vise naleta coxsacki virusa, i sumnje na TBC, boreliozu, kojekakve autoimune bolesti... i nikakav napredak ili boljitak od toga. Ono sto sam shvatila to je da je to nalik na postporodjajnu epidemiju (ogroman je broj mladih zena sa istim problemom), da lekari ne znaju sta je ni sta sa tim, da nije infektivno, i da obilasci lekara samo dodatno iscrpljuju i pogorsavaju stanje. Ja sam prestala da se trujem likovima i da ispitujem i malo mi je bolje.
pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2003 2:00 am
Moguce je da su svi znaci deo jedne bolesti a moguce je i da postoje vise udruzenih uzroka. Koliko je vazan rendgen toliko je i vazan nalaz lekara pri slusanju. Obzirom da si pusac, moze se ocekivati da trubica u plucima proradi povremeno. Duvan ili neki virus nadraze zid vazdusnih puteva, oni se suze i onda se trubica oglasava. Vazno je koliki ti je pusacki staz, koliko na dan... Preporuka : otici na pregled i kada nema temperature, obaviti jos neka ispitivanja, na pr. spirometriju.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 09, 2003 2:00 am
Moguce je da su svi znaci deo jedne bolesti a moguce je i da postoje vise udruzenih uzroka. Koliko je vazan rendgen toliko je i vazan nalaz lekara pri slusanju. Obzirom da si pusac, moze se ocekivati da trubica u plucima proradi povremeno. Duvan ili neki virus nadraze zid vazdusnih puteva, oni se suze i onda se trubica oglasava. Vazno je koliki ti je pusacki staz, koliko na dan... Preporuka : otici na pregled i kada nema temperature, obaviti jos neka ispitivanja, na pr. spirometriju.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 15, 2012 3:42 am
Re:
Alice inside Wonderland mainly because the particular garments could be wear simply by every person,Karen Millen UK guys, females, Karen Millen Dress tweens and also youngsters can easily almost all find a great halloween costume.Karen Millen Sale That of a great thought fro the complete household to be able to clothes because the the same persona from your book/movie however Karen Millen Coats become totally diverse? clearly every person through the household might be any quite a few persona nonetheless it would certainly definitely offer Karen Millen Coats Halloween party any quite a few spin and rewrite.http://www.karenmillencheapsale.co.uk/