Postovani imam veliki problem sa mojom sestrom i molim da mi se da objasnjenje ako postoji za ono sto joj se desava!
Naime ona boluje od trombocitopenije od svoje desete godine (ona je 84 godiste)!Imala je velikih problema sa niskim trombocitima koji su isli do granice od 2000 sto je bilo manifestovano velikim krvarenjima tokom menstualnih dana i pojavom modrica po telu koje su bile tamnije!
Bila je na lecenju 1995 u Tirsovoj tamo su joj i odredili dijagnozu!Pila je PRONIZON tri-cetiri godine i trombociti su joj bili stabilni!
2005 godine je opet imala problema sa niskim trombocitima,bila je na VMA gde su joj nakon ispitivanj odstranili slezinu!Nakon toga su joj se trombociti normanizovali i bili su u granicama normale!Ubrzo nakon toga je ostala u drugom stanju i dobro je podnela trudnocu!Po porodjaju ona je imala 150.000 a beba 120.000 trombocita!
Pre par dana se porodila po drugi put!Posle porodjaja je imala 4.000 a beba 18.000!Posle porodjaja ukljucili su joj u infuziji trombocite njoj a bebi su ukljucili i URBAZON i infuziju trombocita!Prekjuce je beba imala 134.000 a danas su mu pali na 30.000!!!
Interesuje me da li je trombocitopenija nasledna bolest i da li ce se njoj i bebi trombociti normalizovati i da li postoji mogucnost da ne daj Boze dodje do nekih komplikacija!
Unapred zahvalan na svim odgovorima!!!
trombocitopenija kod majke i novorodjenceta
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99