Trombociti 57

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm

Trombociti 57

Post od jelenaa1985 »

Mama ima Tr 57, svi ostali parametri su u redu.
Imala je produzeno krvarenje (koje je trajalo oko mesec dana, vezano za klimakterijum, to je sanirano pre neki dan)...primala garamicin...kontrola sa rezultatima joj je zakazana tek za petak, pa se pitam da li treba ranije da ode?
mi smo na fakultetu ucili da je ispod 50 vec kriticno, ispod 20-30 nastaju spontana krvarenja, ali ne znam koliko je to u praksi zaista tako, pa bih molila nekog iskusnog lekara da mi da neki savet?
inace, naterala sam je da sutra ponovi kks, pa cu videti kako stoje stvari....sve ovo mi ne deluje ni malo lepo i bas sam uplasena, pogotovu sto ona nema nikakvih drugih oboljenja i uvek je bila zdrava :(
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Trombociti 57

Post od Slavko_slavko »

ne bih da ispadne da pametujem,ali imam samo nesto da kazem...neka miruje sto vise,da se ne bi povredila,bas zato sto su joj trombociti niski...a i mislim da oni ne bi trebali sami od sebe da padaju,tako da se ipak prekontrolise kompletno...
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

to sam joj i ja rekla...nasla sam neku vezu za hematologa sutra...ujutru ide da radi laboratoriju ponovo, pa cemo videti kakvi su rezultati i sta kaze hematolog....bas sam se uplasila....nema petehije, a ni bilo kakve promene po sluzokozama (usnoj sluzokozi npr)...bar tako ona kaze, a ja sam trenutno u drugom gradu i kidam se, i ne mogu da pogledam pa da kazem tacno kako stoje stvari....pri tom nema skoro radjenu ks pa da se to uporedi...cini mi se da je prosle godine radila ks i da je sve bilo normala....
uz abdomena nije radila ne pamtim od kada, pa ne znam stanje slezine (zanima me da li sa 57 tr mora da bude uvecana?)
koliko sam do sada naucila Th je kortikosteroidima(ako uzrok nije neko drugo oboljenje) i.m. dok se ne iskljuci postojanje ulkusnih ili dr bolesti zeluca ili duodenuma,a onda se prelazi na oralnu th.....molim neka mi neki lekar potvrdi ovo sto sam napisala ili me ispravi.
Korisnikov avatar
jelenaa1985
Aktivan član
Aktivan član

Post od jelenaa1985 »

uradjena ks popodne...trombociti 32

neko nesto da kaze od strucnih???????
Odgovori