Trnjenje u levoj nozi i stopalu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
flower1991
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 18, 2015 11:36 pm

Trnjenje u levoj nozi i stopalu

Post od flower1991 »

Pozdrav,
imam 24 godine i vec 8 meseci imam problem sa trnjenjem leve noge i stopala(stopalo mnogo cesce),postalo je nepodnosljivo, fizijatar me je poslao na magnetnu lumbalnog dela kicme.Evo sta su mi napisali, pa ako mozete da prokomentarisete.

MR PREGLED LUMBO SAKRALNOG DELA KICME
T1, T2 sagitalni, T1, T2 SPIR koronalni tomogrami LS segmenta od nivoa Th 12 do sakruma; T2 i PD transverzalni tomogrami L3-S1 segmenta.

Blago aplatirana fizioloska lumbalna lordoza, sa asociranom sinistrokonveksnom skolioticnom krivinom L segmenta, sa temenom u visini L3 korpusa i uglom angulacije od oko 22 stepena. Prsljenska tela lumbalnog segmenta su odrzane visine, homogene MR strukture, bez fokalnih i difuznih infiltrativnih lezija. Korporealni poredak je zadovoljavajuce odrzan.
Na Th12-L1 i L1-2 IV nivoima se ne uocavaju patoloske promene.
L2-3 i L3-4 IV prostori su odrzane visine, pokrovne ploce bez signifikantne degeneracije. IV diskovi desekativno degenerisani sa anularnim bubrenjima, koja blago aplatiraju duralnu vrecu, bez znacajnog suzenja spinalnog kanala. IV forameni bez suzenja.
L4-5 IV prostor odrzane visine, pokrovne ploce bez signifikantne degeneracije. IV disk bez signifikantne degeneracije, sa minimalnim bubrenjem fibroznog anulusa koje blago aplatira duralnu vrecu i redukuje mediosagitalni dijametar iste na oko 15mm. IV forameni bez znacajnog suzenja.
L5-S1 IV prostor blago suzen, pokrovne ploce bez signifikantne degeneracije. IV disk incipijentno desekativno degenerisan, sa minimalnim bubrenjem fibroznog anulusa koje blago aplatira duralnu vrecu i redukuje mediosagitalni dijametar iste na oko 18mm. IV forameni bez znacajnog suzenja.
Konus i korenovi kude su normalne morfologije. Paraspinalna meka tkiva normalnog izgleda.U predelu sakroilijacnih zglobova se ne uocavaju patoloske promene.

ZAKLJUCAK 1: SINISTROKONVEKSNA SKOLIOZA LUMBALNOG SEGMENTA SA TEMENOM U VISINI L3 KORPUSA I UGLOM ANGULACIJE DO OKO 22 STEPENA.

ZAKLJUCAK 2: BLAGA ANULARNA BUBRENJA L4-5 I L5-S1 IV DISKOVA, DISKRETNO APLATIRAJU DURALNU VRECU, BEZ ZNACAJNOG SUZENJA SPINALNOG KANALA.

ZAKLJUCAK 3: MINIMALNO BUBRENJE FIBROZNOG ANULUSA L3-4 IV DISKA, BEZ ZNACAJNIH KOMPRESIVNIH MANIFESTACIJA.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Trnjenje u levoj nozi i stopalu

Post od aaaca »

Колико си висок и тежак?
flower1991
Novi član
Novi član

Post od flower1991 »

Zensko sam, 60 kg 173 cm
jecainz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2015 1:11 pm
Kontakt:

Post od jecainz »

Trebalo bi da obavis preglede sa specijalistima, cisto da iskljucis velike stvari poput MS-a ili dijabeta, jer to zvuci kao nesto neurolosko. Srecno!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Пошто си много мршава вероватно су ти мишићи слаби и долази до проблема у кичми.

Да ли ти више трну док ходаш, лежиш или седиш?
flower1991
Novi član
Novi član

Post od flower1991 »

jecainz napisao:Trebalo bi da obavis preglede sa specijalistima, cisto da iskljucis velike stvari poput MS-a ili dijabeta, jer to zvuci kao nesto neurolosko. Srecno!
Proverila sam secer sve je ok, a neurolog mi je rekao da nije MS.
aaaca napisao:Пошто си много мршава вероватно су ти мишићи слаби и долази до проблема у кичми.

Да ли ти више трну док ходаш, лежиш или седиш?
Nisam mrsava ali istina da su mi slabi misici, vise mi trnu kad sedim i lezim nego u kretanju
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ма како ниси мршава када ти фали десетак кила?

Верујем да би ти помогло истезање кичме. Ја то радим помоћу Истекија. Имаш га укратко описаног на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Кичма.
flower1991
Novi član
Novi član

Post od flower1991 »

Radim vezbe istezanja redovno, nisu mi nesto pomagale do sada.
Zaboravila sam da napomenem da imam cukalj na levom stopalu koji me jako boli i zbog njega imam dosta izmenjen hod, vecina obuce mi je neudobna i grcim noge dok hodam.
Nenad1994
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2016 6:40 am

Post od Nenad1994 »

Pozdrav svima,
Vec tri godine imam problem sa nogom. Pisao sam vec na ovom forumu,ali ne na ovoj temi. Imao sam problem sa kolenom i trnjenjem stalnim, prosle godine sam isao na artroskopiju i sta god da su tamo uradili nestalo je. ALi nije prosao jedan veliki problem jaka bol u skocnom zglobu i u stopalu. Imam jak pritisak u stopalu, bol i veliku nestabilnost. Povredio sam se tako sto sam hodao u teskim kanadjankama,stao sam na zulj i refleksno pomerio nogu u stranu , tu je bila rupa ispunjena vodom i na ivicu sam stao. Mislio sam da nije nista na pocetku pa sam isao u teretanu i dizao puno kila na cucnjevima i leg presu. Verovatno sam tu samo jos vise unistio. Ako neko ima isti problem ili slican , voleo bi da mi napise. Inace imam 22 godine i ocajan sam zbog svega toga. Bukvalno kad god stanem na nogu sve je veci pritisak,i velika ukocenost,stalno kad rotiram stopalo jako puca. Ne znam gde vise da idem,nista konkretno mi ni za koleno nisu rekli,ali sta god da su uradili nestalo je to trnjenje i bol u zatkolenoj jami koja me je dovodila do ludila.
Odgovori