Trnjenje-kocenje ruku

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Djordjina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 01, 2006 9:06 pm

Trnjenje-kocenje ruku

Post od Djordjina »

Molim vas da mi pomognete i uputite me kom specijalisti da se obratim jer odskora zivim u inostranstvu i ne znam gdje da idem(a i kako da im objasnim,ne znam bas nabolje jezik :cry: )!
Naime,vec nekoliko dana imam problema sa rukama,ne znam bas kako to da vam opisem ali najblize je kocenju,trnjenju,nemam osjecaja sigurnosti u njima tako da mi stvari ispadaju iz ruku...ma ne znam ni sama!Ima jos jedan "simptom" koji mozda ima veze sa ovim a pojavio se prije odprilike nedelju dana-pri silasku niz stepenice u lijevoj nozi na sredini lista sam osjetila ostar bol,kao da se stvorila neka kvrzica unutra,bol je slican grcu i stalno je prisutan a pojacava se silaskom niz stepenice,tj ponovi se isti bol kao taj prvog dana :o !
Imam 35 godina i imam problema sa krvnim pritiskom,nekad je bio visok a poslednjih godina varira tako da ne uzimam nikakvu terapiju!
Unaprijed hvala!
Djordjina
Novi član
Novi član

Post od Djordjina »

Od terapije jedino sam koristila vitamin B,tj kompleks B vitamina i mazala Deep relief-om.Nista mi nije pomoglo.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Javite se neurologu.
Sve najbolje!
Djordjina
Novi član
Novi član

Post od Djordjina »

Hvala!
Djordjina
Novi član
Novi član

Post od Djordjina »

Bila sam kod neurologa,posumnjao je na multiplex sklerozu i poslao me hitno na MR koji,srecom,nije pokazao nikakve znakove MS-e.

Da li je ovim optklonjena svaka sumnja na MS ili treba da se rade neka dodatna ispitivanja,on to nije predlozio vec pretpostavlja da je uzrok okostavanje vratnih prsljenova(nije radjen snimak vec sam rekla da mi je dijagnostifikovano okostavanje prije 5-6 godina na Atlatisu ili tako nesto ) i prepisao mi je fizikalnu terapiju,injekcije B kompleksa i neki Nimesil 2x1!

Inace,meni se stanje popravilo,osjecam jos uvijek trnjenje u prstima desne ruke i ponekad bol u nozi! :D

Unaprijed hvala!
drM
Aktivan član
Aktivan član

Post od drM »

MR je veoma je precizan, u jednom vrlo malom procentu se na MR ne vide početne MS lezije.
Ako već od ranije znate za okoštavanje na atlasu (prvi vratni pršljen) onda bi cervikalna spondiloza zaista mogla biti uzrok vaših tegoba ili deficijencija B12 vitamina ili eventualno neki elektrolitski disbalans.
Da li vas je možda nekad ujeo krpelj?
Djordjina
Novi član
Novi član

Post od Djordjina »

Nadam se da je ipak spondiloza u pitanju a krpelj me ujeo prije nekih 20-tak godina(sama sam ga skinula :oops: ) pa mislim da nije Lajmska bolest!
Od MS boluje moja sestra od ujaka pa kad sam cula da na to sumnjaju nije mi bilo svejedno i sjetila sam se da sam prije godinu dana imala neke probleme sa vidom,maglilo mi se pred ocima jedno nedelju dana...Zato odlucih da vas ipak priupitam za preciznost MR-a!
Hvala Vam puno,mnogo mi znace Vasi odgovori zbog jezicke barijere u komunikaciji sa dr ovdje a mojima nista nisam pricala(imam u familiji citav konziljum :roll: ) da se ne bi dizala bespotrebna panika!
Veliki pozdrav!
drM
Aktivan član
Aktivan član

Post od drM »

Drago mi je ako bar malo svojim savetom mogu da vam pomognem.
Mislim da bi trebalo da pitate vašeg neurologa u vezi sa testiranjem na Lajmsku bolest, jer Lajmska bolest dosta podseća svojim simptomima na MS i najčešće ne daje promene na MRu.
Od dijagnostičkih testova u smislu potvrdjivanja ili isključivanja dijagnoze MSa se rade i lumabalna punkcija i evocirani potencijali. Evociranim potencijalima se otkrivaju tiha žarišta MS-a, vizuelni evocirani potencijali za optički nerv npr. ili auditivni ili somatosenzorni. Ako vam ih vaš neurolog nije predložio, verovatno smatra da u vašem neurološkom nalazu i nalazu MR za sad nema indikacija za dalja ispitivanja u smislu MSa.

Sve najbolje!
Djordjina
Novi član
Novi član

Post od Djordjina »

Hvala jos jednom,pitacu kad odem na kontrolu!
Odgovori