20-ak dana osecam povremeno trnjenje u predelu podlaktica obe ruke (izrazenije kod leve; ja sam levoruk) koje se nekad javi i u laktovima. Nije trnjenje kao ono kad otrni ruka usled nepravilnog polozaja, vec neki povrsinski neprijatan osecaj (utisak je da ce svakog trenutka ruke poceti da drhte) - kao da su nervi necim iritirani! Javlja se posto ustanem i jos nekoliko puta dnevno i uglavnom kada nista ne radim (kad sam aktivan, nema ga). Malo sam se raspitivao i dosao do 3 moguce stvari:
1. cervikalni sindrom (imam blagu spondilozu, a pre 3 god. sam imao vrtoglavice za koje su ustanovili da su od vrata, pa su resene fizikalnom terapijom) - radim vezbe za vrat poslednjih 10-ak dana, ali se nista ne menja.
2. nesto na nervnoj bazi (nije iskljucena ta mogucnost jer u poslednje vreme JESAM nervno napet i svaki put kada udjem u neku zustriju diskusiji to se pojavi; pijem beviplex)
3. alkohol (daleko od toga da sam alkoholicar, ali npr. 1 u 10 dana imam obicaj da popijem vise, a sutradan to bude izrazenije (!), dok se, interesantno, u toku te veceri, kada sam sa drustvom u gradu i kada se nesto pije to uopste ne javlja).
Ili je mozda nesto cetvrto? Ne znam kakva mi je situacija sa krvnom slikom, pritisak je ok. Sta mislite?
trnjenje (ili pre iritacija) podlaktica ruku
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: trnjenje (ili pre iritacija) podlaktica ruku
Odlazak kod neurologa je resenje za vase probleme, moze biti jedno od toga, sve to sto ste naveli ili nesto sasvim peto. Za sve ima leka, pa i za vas...Pravo kod lekara