Tresu mi se prsti

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Otis.Driftwood
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 10:26 am

Tresu mi se prsti

Post od Otis.Driftwood »

Zdravo svima.

Moje ime je Bojan i imam 26 godina i radim u firmi koja se bavi projektovanjem puteva i mostova vec 3 godine.

U cetvrtak mi se pocelo nesto cudno desavati sto traje i dan danas.

Primetio sam da mi se domali prst trese nekontrolisano , kao kad vam rade kapci , ali ovo ne prestaje.

Cudno je to sto mi se to javlja samo na domalom prstu desne i leve ruke ( na levoj je za nijansu slabije mrdanje ).

Bio sam juce kod lekara , pritisak mi je ok 120/80 , zena mi nije ni dala uput za neurologa........a i nista mi konkretno nije dijagnostikovala.

Sebe ne smatram nervoznom osobom , na poslu sam dosta miran , nisam agresivan , ne volim da budem agresivan i ne volim da se svadjam ........ne znam da li bi tako neki stres mogao da prouzrokuje ovo ali mi se ne svidja to sto vidim.

Ne znam da li je korisna informacija da ne pusim i da popijem koje , ali mozda jednom mesecno ,mozda cak i redje.

Hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Tresu mi se prsti

Post od tamaraft »

ako radite fizicki naporan posao moguce da ste misicima i ligamentima il polozajem tela napravili malu kompresiju nerva koji inervise uprao mali i domali prst, ili da imate promene na cervikalnom delu kicme (vratna kicma).

Kod neurologa svakako otidjite, a kolega ce nadam se nakon pregleda vas uputiti fizijatru pa potom i na fizikalnu terapiju...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Otis.Driftwood
Novi član
Novi član

Post od Otis.Driftwood »

Hvala na odgovoru. Lekar opste prakse mi nije dao uput kod neurologa. Ona je smatrala da to nije nista a ne bih da se zezam oko ovakvih stvari da ne bi bilo nekih trajnih ostecenja.
Otis.Driftwood
Novi član
Novi član

Post od Otis.Driftwood »

Uglavnom sedim za računarom i ne radim puno fizički naporan posao.

Ako je u pitanju vratna kičma , koji je najgori ishod ? Paraliza ?

Nije mi baš svejedno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

ma kakva paraliza, nemojte paniciciti i sebi u glavi stvarati ovakve panichne scenarije!

posle pregleda neurologa i fizijatra verovatno cete dobiti terapiju B vitaminom i kombinacijom fizikalne i kineziterapije, dobiti preporuku za ortopedske uloske, jastuk itd...

a nevezano za sve tokom rada na svakih 20 min pravite 5 min pauzu, proshetajte, istegnite se, par chuchnjeva...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Otis.Driftwood
Novi član
Novi član

Post od Otis.Driftwood »

Vec nosim ortopedske uloske i dosta mi pomazu jer imam ravna stopala.

Btw , jednoj koleginici je pocrveneo mali prst i na kraju joj ustanovili da je zbog kicme pa je morala da nosi ono plasticno oko vrata ( ne smejte mi se sto ne znam tacan pojam )
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ne postoje dva ista coveka na ovoj planeti pa ni dva ista patoloska stanja!

Ne obazirite se na priche oko sebe vec se lechite onako kako to treba da radite, jer prichama i tudjim iskutvima mozete stvoriti josh vecu paniku sebi, a vidim da ste skloni stvaranju pricha u glavi! Nema potrebe za tim i ne pravite probleme gde ih nema ili ima jako malo!
Odgovori