treci krajnik

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
eviva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2011 2:10 pm

treci krajnik

Post od eviva »

djurdjija, moja devojcica od 2 godine, ima problema sa uhom zbog treceg krajnika. on jos nije dovoljno narastao, ali doktor preporucuje operaciju da bi se, kako on kaze "spase sta se spasti moze", misleci na njeno uho i grlo. preporucio je da je odvedemo u neku banju ili na planinu, jer pri promeni vazduha moze da joj bude bolje i sama operacija moze da se odlozi barem na dve nedelje, kako je on rekao. nije rekao gde bi bilo najbolje odvesti je, pa je to moje pitanje, za sada. trazila sam na internetu banje koje su dobre za bolesti uho-grlo-nos, ali nisam imala srece (ili znanja) da nadjem to sto me interesuje. imate li u vidu neku banju ili planinu gde tako malo dete moze, zbog nadmorske visine i boljeg vazduha ili nekih posebnih delatnosti banje, moze dobiti rezultate zbog kojih se ta operacija moze odloziti dok treci krajnik ne naraste koliko bi trebalo i dok dete ne stekne malo jaci imuni sistem?
eviva
Novi član
Novi član

Re: treci krajnik

Post od eviva »

zasto mi bas niko nije odgovorio? cemu sluzi uopste sajt doktor.rs ako doktor ne odgovara na pitanja? naravno, daleko od toga da nista u medjuvremenu drugo nije uradjeno, ali me ipak neprijatno iznenadjuje neaktivnost ideje ovog sajta. uzgred, djurdjija i dalje ima problema, radi se na tome, krajnici jos nisu izvadjeni i, kako aktuelni doktori oko nje govore, ne bi ni trebalo da se vade, nove informacije, novi lekovi, banje, saveti, a nju i dalje jako boli grlo, slabo jede, ne oseca ukus hrane, dok spava, kao da drvoseca radi u punoj snazi, ali to verovatno nije dovoljno interesantno niti intrigantno za odgovor...
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Za treci krajnik je dobro more i samo more.Mi smo operisali u junu ove godine i tek smo napunili tri.Vucemo problem od cele prose godine imamo losu timpanometriju i pucanje bubne opne za nama, bezbroj upala srednjeg uva i nekoliko upala grla.Nama je krajnik bio prirodno uvecan ali lose smesten i pravio je veliki pritisak na slusni sistem tako da je to vec savetovano nakon 6-7 meseci upala al smo tek sad stigli na red jer s od dana odobravanja bolničkog ORL-a čeka minimum 6 meseci barem je tako u NS.Što se tiče banje ne znam ali što se tiče planine velike su kontraindikacije i to ni jedan ORL ne savetuje.Mi smo pre saveta i upozorenja pedijatra neznajući prošle godine po povratku sa mora svratili na Žabljak gde je dete zbog nagle promene pritiska i klime momentalno dobilo bolove i temperaturu sva sreća nismo se dugo zadrzavali za dva dana smo krenuli kuci i jos na putu se dete preporodilo.Kada smo ga odveli pedijatru skoro nas je vukla za usi , jer je bubna opna opet bila načeta ali sva sreća nije pukla.Sve u svemu ove godine smo se posavetovali sa više stručnjaka oko letovanja jer smo zaista želeli ići na neko planinsko jezero pa su nam rekli da izdržimo do nakon operacije tako da smo otišli dve nedelje posle i bili savršeno zdravi.Operacija nije ništa strašno ako zaista postoje indikacije nemoj se predomišljati insistiraj nama su rekli da je sluh već trajno oštećen međutim sve je došlo na voje nakon operacije i sva sreća nije ostalo trajno oštećenje što se dešava kod tkvih upala.Pozdrav i srećno!
eviva
Novi član
Novi član

Post od eviva »

hvala vam, melita, svakako cu ovo sto ste mi rekli uzetu u obzir, i djurdjija se priblizava trecoj godini, a stvari se stvarno jako sporo menjaju. ovog leta soko banja joj jeste malo pomogla, ali tek toliko da su joj se otvorili svi kanali i da je jadnicak shvatila koliko je u stvari boli cim se vratila kuci. ako operacija bude sledece godine, definitivno ne smemo propustiti more. sve najbolje!
Odgovori