Prije oko 40 minuta mojoj majci je pozlilo ,prije toga imala je bolove glave skoro citav dan kaze da je bila kod frizerke pa kada je izasla iz salona kosa joj nije bila potpuno suha,drhtale su joj ruke i noge imala je normalan krvni pritisak 122/70mmHg puls 60
Malaksalost je trajala kratgog perioda oko 3-4min.
Bojim se da su to neki simptomi mozdanog udara i sam ne znam zato vas pitam???
Trebam savjet!!! Hitno!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Trebam savjet!!! Hitno!!
nadam se da je majci bolje sada!Emiiiir napisao:Prije oko 40 minuta mojoj majci je pozlilo ,prije toga imala je bolove glave skoro citav dan kaze da je bila kod frizerke pa kada je izasla iz salona kosa joj nije bila potpuno suha,drhtale su joj ruke i noge imala je normalan krvni pritisak 122/70mmHg puls 60
Malaksalost je trajala kratgog perioda oko 3-4min.
Bojim se da su to neki simptomi mozdanog udara i sam ne znam zato vas pitam???
iskreno, nemam ideje što bi ovo moglo biti.
da li je ovo drhtanje bilo pri izlasku iz salona? ako da onda je to vjerovatno bilo zbog hladnoće i zbog nagle promjene temperature jer je u salonima u svakom slučaju toplije nego vani.
ako je bilo prisutno u trenu kada je majci počelo biti loše, mogao bi biti nagli pad šećera jer tu jedan od simptoma može biti drhtanje. tlak joj je uredan, kao i otkucaji srca.
simptomi moždanog udara su:
* utrnulost, slabost ili oduzetost lica, ruke ili noge pogotovo ako je zahvaćena jedna strana tijela
* poremećaji govora: otežano i nerazumljivo izgovaranje riječi, potpuna nemogućnost izgovaranja riječi i/ili otežano, odnosno potpuno nerazumijevanje govora druge osobe
* naglo zamagljenje ili gubitak vida osobito na jednom oku ili u polovini vidnog polja
* naglo nastala jaka glavobolja praćena povraćanjem bez jasnog uzroka
* gubitak ravnoteže i/ili koordinacije povezani s drugim simptomima
* omaglice ili vrtoglavice, nesigurnost i zanašanje u hodu, iznenadni padovi povezani s drugim simptomima
vidim da nije naveden ni jedan simptom od tih, no najsigurnije je javiti se liječniku ako na nešto sumnjate.
sretno!

* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Re: Trebam savjet!!! Hitno!!
Ne verujem sa takvim tlakom da je mozdani,majka mi je imala 2.....
Moguce je da ima reakciju na terapije ili mozda nije jela,mozda je i secer pao...
Pozdrav
Moguce je da ima reakciju na terapije ili mozda nije jela,mozda je i secer pao...
Pozdrav