Sto se tice toga kod kojeg dr-a treba otici - nismo mi duzni da to znamo, vec su oni duzni da nas obaveste. Cesto problem i spada u vise grana ili je negde izmedju...
Ni kod mene nema vijuganja zasad, osim na toj levoj unutrasnjoj (koja, kako cujem, obicno prva i strada i prva biva operisana). Nakon tusiranja vrucom vodom, naravno, poiskace svasta po nogama, i vene i kapilari, grozota - mada se nad time vise ne sablaznjavam, jer malo posle nestane... a trudim se, kako rekoh, da ne preterujem sa temperaturom vode i da ih leti kad god mogu gurnem pod mlaz sasvim hladne, jer vole to. Za alkohol ne znam, posto ga bas nikako ne pijem.
Sto se estetike tice, to je jedino sto mi dr-ovi priznase, te "izrazen venski crtez" napisase

Godine - ovo prvi put primetih jos u 22-oj... na letovanju gde se danju zesce suncah i hodah, a uvece i ujutru po asfaltu besomucno trcah... Samo sto godinama iza toga ne bejah sposobna da problem identifikujem - nejasno mi bilo... A u godinama koje pominjem postade ozbiljno - bolovi me budise i nocu ponekad...
Operacija me zasad ne zanima, ni u estetske ni u bilo koje druge svrhe... Stvar drzim prilicno pod kontrolom pomenutim merama.
Da li su uvek prosirene - paa, desava se da cak i ta leva unutrasnja postane tanka-tanka i gotovo nevidljiva, pa se odusevim... Najcesce je u srednjem izdanju, sto znaci da je vidljiva ali nije mnogo strasna... Leti i kad se naprezem je, naravno, najgoreg izgleda. Tako da - da, naravno da zavisi od godisnjeg doba i drugih faktora.
Dalje - ujutru je stanje najbolje, od nocnog odmora. Zaboravih reci da sam probala i ono sto preporucuju, da spavam sa malko podignutim nogama - nije mi islo, ne mogu da zaspim...
Zavisnost od nervoze ne primetih, mada je logicno da postoji... Primetih da me vise zezaju kad im poklanjam vise paznje, kad vise mislim o tome - ko i svaki drugi bol, uostalom...
Dugo stajanje i u mom slucaju cak i hodanje (koje se obicno preporucuje, ali kad se radi o 12 h hoda po asfaltu po 7 dana zaredom, npr obilazak nekog grada) - cine problem vecim, naravno... Takodje sedenje na visokoj stolici, koja ti pritisne butine odozdo...
To sa tecnoscu i hranom takodje sigurno ima veze... Ja strogo pazim na ishranu u poslednje vreme iz milion razloga, ne samo zbog ovoga... Jednom mi neka dr (privatno) rece da kalcijum ima veze sa time, kao, treba vise kalcijuma, ali jos ne proverih tu info...