Treba mi pomoc,hvala

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

gogo80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2016 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Treba mi pomoc,hvala

Post od gogo80 »

Pozdrav.Pre nekih mesec dana poceo sam da osecam mucninu i gubitak apetita,Smrsao sam 4 kg.Posle 12 dana pocnem da pijem probiotik i otvori mi se apetit,ali mucnina je tu i dalje samo povremeno,ne non stop.Otisao sam kod lekara,oni me upucuju da vadim rezultate,ali ja od vadjenja krvi imam prvekliki strah....Sacekao sam jos nekoliko dana i otisao u Jugolab da uradim test na stolicu za heliko bakteriju.Test je bio pozitivan.Sa tim testom sam otisao kod gastroenterologa,on je predlozio da radimo gastroskopiju,ali ja nisam zeleo to,pa sam pitao posto vec imam rezultat da mi prepise terapiju.Prepisao mi je gastropazol 2x1 pola sata pre jela,amoksicilin 2x2 na 12h, orvazil 3x1 na 8 sati i probiotik 1 x1 i to sve pijem deset dana.Danas mi je treci dana kako pijem tu terapiju i prezivljavam pakao,imam mucninu,nemam apetit jedem nazor,smrsao sam jos 2 kg,najlakse mi je kada lezim,kada hodam imam osecaj da cu da padnem,ne non stop...a moj gastroenterolog otisao na odmor i van zemlje.Da li je to normalno sto sam naveo kada pijem ovu terapiju, PS, od sinoc kada popijem gastroprazol posle 40 min osetim neki strah i kao da cu da se onesvestim
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Treba mi pomoc,hvala

Post od aaaca »

Имаш на форуму неколико особа које су користиле терапију за хелико бактерију и прошли су веома гадно. Значи да си и ти још један од њих.
gogo80
Novi član
Novi član

Post od gogo80 »

Onda znaci samo da trpim do kraja terapije.Ne znas koje su to osobe?
gogo80
Novi član
Novi član

Post od gogo80 »

Nije mi jasno da li moze od tolikih antibiotika da se ima osecaj da ne mogu da budem stabilan na nogama,kada lezim super mi je,a kada hodam kao da cu da zalelujam i padnem,,,slabo jedem,samo corbice ,dvopek,malo voca i to nazor
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Па џабе трпиш јер ти неће помоћи лекови а упропастиће те.

Тренутно могу да се сетим форумаша VASA, па му пошаљи приватну поруку или потражи његове текстове на форуму.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ево, прочитај шта каже Васа: gastroenterologija/kako-ste-rijesli-gas ... ko#p358623
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Da evo Vase
Imao sam problema dugo godina sa probavom pa onda sa očima, i doktori ispitivali koješta i na kraju HELIKOBAKTERIJA,,
E sta se tad desava, popijem ja tu terapiju i tek tad vidim da sam s..ban, skroz na skroz, osećao sam se malaksalo i loše al guraooo.
Jedan dan mi pozli i opet lekari-kažuna nervnoj bazi--ajd počnem sedative i antidepresive. Malo boljeee.
Al odem i kod gastroenterologa jer mi je bila šarena stolica i čas tvrda da su mi oči iskakale čas retka.
Taj mi pronađe upalu debelog creva i počnem njegove lekove, i hvala mu, meni poče biti bolje i bolje. HELIKOBAKTERIJA GA UOPŠTE NIJE INTERESOVALA.
Ja sam pio SALAZOPIRIN oko 2-3 godine-i prestao, pošto ne osećam više te probleme, a sedative i antidepresive uzimam i dalje ali pomalo smanjujem, i sad sam na minimalnoj dozi, al još mi se čini da nisam svoj na svome.
Dok nisam počeo piti sedative i antidepresive--moj sistem je funkcionisao kao napeta puška,nikad opušten, preosetljiv na svašta, a sada mislim da stvari odmeravam kako treba i da se ne sekiram za svašta. Koristim ja i kefir i kombuhu i dosta vodim računa jer ima tu još problema sa očima i sa prostatom al sve minimalno.
DOBRO SE OSEĆAM, pa kome ovo koristi neka mu je srecno.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Поздрав Васо. Него када рече да ти је столица ваљда била променљива да ти кажем да је таква столица, час тврда час пролив, најчешће последица паразита у цревима, обично амеба. Да ли си то проверавао?
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Hvala bogu, to je bilo pre 4 godine i sada nema problema, verovatno je tada moj organizam POLUDEO od trojne terapije za HELIKOBAKTERIJU.
gogo80
Novi član
Novi član

Post od gogo80 »

Jutros sam zavrsio sa terapijom za helikobakteri i sada se osecam da kazemo malo bolje,ali nista mnogo bolje.Kada izadjem napolje predjem 50 metara i umorim se,predpostavljam da je to od toga sto su mi antibiotici poremetili organizam....samo lezim...ali me u predelu gde je dvanestopalacno crevo( ako je to taj deo ispod srca ) povremeno osetim bol koji je izdrzljiv,ne znam sta to moze da bude...pa mi treba savet,hvala
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Тамо је ваљда желудац?

Треба да пијеш пробиотике. Не знам шта друго.
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Budi strpljiv i vodi računa o ishrani, jedi kvalitetno i jačaj organizam, pij dosta vode naravno negazirane i samo ceđeno voće, nikako kupovne sokove, ali nikako uz obroke nego sat-dva nakon obroka. Nemoj se preterano umarati ali šetaj što više. Gasove nemoj nikad zadržavati osim ako je nepristojno. Treba da prodje neki period da se oporavi organizam. Ako je problem samo Helikobatri ali ja mislim da je tu bar još nešto u kombinaciji, i o tome povedi računa. Nervozu smanji na najmanju moguću meru, jer ako to ne učiniš ništa tebi neće pomoći ni lekovi ni hrana ni šetnja.
Srećnooo
Odgovori