Treba mi hitno pomoc izgubio sam 2 prednja zuba,sta da radim

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Krki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 03, 2008 3:17 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Treba mi hitno pomoc izgubio sam 2 prednja zuba,sta da radim

Post od Krki »

Dobio sam udarac i to tacno u predelu gornje vilice,izgubio sam nazalost 2 prednja zuba i danas idem na maskilofacijalnu hirurgiju u urgentni centar da mi snime gornju vilicu,rekli su mi ako su ostali koreni da ce morati oni da se vade.Izgleda da mi je resenje stavljanje vestackih zuba,da li neko moze vise
korisnih informacija da mi kaze.Hvala unapred
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

ne znam sta vas konkretno interesuje. Ukoliko zelite ponovo prednje zube, moracete da stavite vestacke.
-Moja prijateljica je u svojih 24 zamenila obe vilice, pa nista. Njoj su svi zubi propali, pa je morala, najpre, da ih izvadi, sto je bilo jako bolno i mucno. Nije bolelo vadjenje koliko sama rana nakon prestanka dejstva anestezije. Mesec dana je trajalo vadjenje, mozda i manje, i neko vreme nije mogla da jede tvrdu hranu, upravo zbog tih rana. sada je sve normalno. Malo je trebalo vremena da se navikne na nove zube, ali sada je sve u redu.
-Nadam se da vam ovo koliko-toliko znaci!
neu3no
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 11:18 am

Post od neu3no »

hm,. trebalo je da pokušaš da pronađeš svoje zube. U slučaju da su izbačeni iz korena, mogli bi da se vrate. Čuo sam savete da se tako izbijen zub treba staviti u mleko i doneti zubaru. Nisam siguran da li to važi samo za decu.

U slučaju da su polomljeni, protetika će sasvim lepo rešiti problem.
Krki
Novi član
Novi član

Post od Krki »

nazalost nisu polomljeni,izbijeni su zajedno sa korenom a odavno su izgubljeni tako da sad stvarno ne znam sta da radim.Moram ovih dana da idem kod nekog dobrog stomatologa da vidim sta ce mi reci,valjda ce da mi se stave vestacki zajedno sa korenom en znam kako to ide,a zivo me interesuje procedura,pa ako je neko zna bilo bi koliko-toliko utesno da saznam sada,hvala vam uglavnom..
evelina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 7:10 pm

Zubi

Post od evelina »

Cula sam da postoji mogucnost usadjivanja (da li je bas termin tacan - nisam sigurna) i s obzirom da sam i sama imala problema sa zubima pitala sam svog zubara sta on misli o tome. Njegov stav po tom pitanju nije bio pozitivan. Rekao je da u pitanju nije trajno resenje (odnosno manje je trajno od raznih mostova) i da se moze desiti da vilica odbaci takav zub. Meni konkretno su takodje izvadjeni donji kecevi i da bi se stavile krunice izbrusen je po jedan zub sa svake strane te tako sada imam most sa ukupno 4 zuba u nizu. Tu je najbitnije pronaci dobrog zubara i jos boljeg tehnicara koji ce uraditi takve zube da se nece ni primecivati da nisu tvoji (imala sam tu srecu).
Krki
Novi član
Novi član

Post od Krki »

je li ja mogu ugraditi taj most samo za prednje keceve ili bi morao jos neki zub da odstranim da bi ugradio?
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Mostovi

Post od evelina »

S obzirom da su ti oba keca izbijena sve sa korenom ne postoji mogucnost da se u koren ugradi metalni kocic na koji bi se navukla porculanska krunica. Znaci ta dva zuba ne mogu da vise u vazduhu i potrebno je nekako "premostiti" tu prazninu, a premostice se samo tako sto ce se izbrusiti dvojka sa svake strane i one ce biti nosaci keceva. Jeste, bruse se i dva zdrava zuba i imaces ukupno 4 vestaka, ali to je u svakom slucaju bolje od promaje u ustima. Doduse, kad zavrsis sa ta 4 zuba imaces promaju u novcaniku, al sta da se radi!
Krki
Novi član
Novi član

Post od Krki »

au da li je moguce.. kako 4 vestacka pa nece valjda da vadi dvojke,samo ih brusi po tvojoj prici..Cuo sam da postoji neka fora i sa ugradjivanjem implanata,ti sad sto si mi rekla to je ugradjivanje mosta je li?
Da li bi znala otprilike cenu za ovo sto si rekla?
evelina
Aktivan član
Aktivan član

Mostovi

Post od evelina »

Krki, dvojke se ne vade vec se izbruse da bi na njih mogle da se navuku krunice koje ce nositi most tj. prednja dva keca. (Pogledaj moj prvi post po pitanju ugradjivanja zuba).

Inace mene je zadovoljstvo kostalo 110eur po zubu ali i to je bila snizena cena! Uzas, zar ne?

Ali zato sada imam zube koje niko ne moze da provali da su vestaci!
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

Krki, postvi temu ovde :
http://www.doktor.rs/forum/viewforum ... bbc489a97c
to ti je PDF Stomatologija, ima i nekoliko stomatologa, bolje ce ti odgovoriti.
Pozdarv
Odgovori