Trbusnjaci i micanje sala POMOC

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Stapic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 23, 2011 10:42 pm

Trbusnjaci i micanje sala POMOC

Post od Stapic »

Moze pomoc

Imam 20 god visok sam 180cm i imam 76 kg. stalno idem u teretanu i trcim 2 puta nedeljno sprinteve 10 min. ( jer vjezbe sprinteva ne mogu da se rade dugo)

Imam salo na stomaku (ne mnogo ali prekriva cijele donje trbusne), ali poslije svake zavrsene vjezbe za trbusnjake, trbusni se vide ok. Zanima me koliko dugo (npr mjesec, 2) treba sa zdravom ishranom i treningom da se skine salo i naprave trbusnjaci? PS: koristim whey protein isolat. (90% cist protein)

Dorucak: crni hleb, trapist i sunka ili pecenica. Rucak: nesto kuvano, zavisi sto majka spremi ,ali je redovno kuvano. Vecera : piletina bez hleba sa salatom. Izmedju obroka jedem banane ili jabuke............ ovo mi je ishrana
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Trbusnjaci i micanje sala POMOC

Post od Cat »

Šta znači 'stalno idem u teretanu'? Ako ideš svakog dana onda si pretreniran i iscrpljuješ organizam bezveze. Tri do četiri treninga nedeljno su dovoljno.

Trapist, suhomesnato i banane nisu dobar izbor hrane na dijeti zbog dosta masti i šećera. Neka tipična 'bilderska' ishrana zasniva se na ovsenim pahuljicama, nemasnom siru, piletini, tunjevini, pirinču i minimumu voća (i to nikako banana). Neko verovatno može da izoluje trbušnjake i sa manje strogim režimom, pogotovo u tim godinama. Koliko će tebi vremena trebati zavisi od tvog metabolizma i to moraš sam da eksperimentišeš.
Kuntaker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2012 6:09 pm

Post od Kuntaker »

Menjaj nacin vezbanja.Ocigledno je da ti to ne odgovara organizmu.Trbusnjake radi manje ali sa opterecenjem na sto vecem nagibu.I maximalnom tezinom(tegom na grudima) bez cimanja i ne pun pokret.

Isharana ti je losa poprilicno.Ocigledno je da si jedan od onih sto tesko napreduje i sagoreva masnoce ali opet ti donji trbusnjaci ne moze svako tek trako da ima ako vidis nekog da ih ima verovatno se celog zivota odrice dosta toga.

Jedi bar 6 x dnevno i sam spremaj hranu !Prestani da jedes ono sto ti drugi spremaju.
Ja donje trbusnjake imam samo kad sam na extremnoj dijeti i kad sam jako dehidriran pred takmicenje.
Ali vrlo je bitno da radis sa opterecenje jer samo na taj nacin moze da ti poraste trbusni misic velicinski odnosno vizuelno da bukvano iskoci.
Stapic
Novi član
Novi član

Post od Stapic »

Mozete li mi reci neku hranu koju bih uzimao za rucak? Cesto jedem kuvano, ali u supu ima masti, snicle i tako... krompire ali sve vise peceno meso...:(
Kuntaker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2012 6:09 pm

Post od Kuntaker »

Mogu ti pricati puno sto se tice ishrane.Ali prvo moras sam da shvatis OSNOVNE stvari.
Naci:
1) Da svaki projzvod koji kupis gledas nutritivni sastav(prosti,slozeni UH; proteini ,masti)
2)Ako su u pitanju sirove namernice potrazis na internetu da vidis sta se u njoj nalazi i u kojoj koicini
3)Da pazis ne samo sta jedes vec KAD jedes
4)Belancivine po obroku ne treba da prelaze 50grama jer organizam nece iskoristiti a moze da mu skodi (a i bacas pare)
5)Stoga sto cesci obroci po malo
6)Meso jedi samo cisto(pilece belo,curece,oslic,konjetina,junetina)
7)Odnos belanca i celih jaja da bude 10 prema 3
8)Mlecne masti do 1% koji god proizvod da je upitanju

To sto stalno spominjes da jedes kuvano-to jeste zdravo ali opet zavisi sta skuvas.Globalno gledano jeste zdravije....
Ja supu uopste ne jedem.Takodje gledam da jedem sirove namernice pa makar bile i zamrznute samo ih odmrznem ali ih ne kuvam.
Jaja takodje jedem u 90% slucajeva ziva , ali ja imam svoja.

Sudeci po prici da puno treniras.Treba ti pristojan unos UH ali opet kvalitetnih a to su ti ovsene pirinac i krompir.Ali u vise manjih porcija.ne vise od 200grama uh (slozenih).Ali opet isto tako trebas imati 50grama bioloski vrednih belancevina.

Od masti 30gr orasastog voca , ne vise (badem,lesnik,orah.....
ILI
Laneno ulje 2*5mk dnevno
(Ostatak masti ces uneti kroz MESO,Nemasne mlecne proizvode...)
Jer da bi uneo 40 - 50 grama belancevina po obroku ti izracunaj koliko ti je potrebno mesa , sira , i ostalog pa ces videti kako se povecava i samo od sebe unos masti koliko god bilo cisto to meso..

Moj obrok se krece u granicama 50-60g proteina , 25-30UH i 5-10g mast.

Na tebi je da experimentises i izmisljas recepte po svojoj zelji.
Stapic
Novi član
Novi član

Post od Stapic »

Sta mislis o hemiji za trening.

Ja uzimam cisti Whey Protein Isolat. Mislio sam da kupim i glutamin pa da ga stavim sa whejom. (da ih pijem zajedno tokom treninga)
Odgovori