Skrining antitela HbsAg Direktni i indirektni Coomb
AntiHCVat PT iz kapilarne krvi
AntiHIVat PT, APTT, D-dimer, faktori VIII, AT III
antitela na treponemu palidum.
Interesujeme sta tacno znace ove analize?
Kako se rade? Postupak?
Normalne vrdnosti?
Hvala!!!!!!!
Transfuzija
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
analize
Ja sam zavrsila za laboranta jos pre 8 godina ali nisam polagala drzavni ispit posto sam studirala nemacki sada treba da polazem drzavni ispit a na praksu sam bila 1,5 mesec na hematologiji 1,5 na transfuziji i tri mikrobiologiji sto se tice hematologije to mi je sve jasno ali na transfuziji sam radila samo uzimanje krvi i odredjivala krvne grupe na plocici ove ostale analize nisam a treba sve da objasnim i naucim bar koliko je moguce!
pt,ptt d dimer mi je lakse jer sam to videla i nije komplikovano usustini to aparat sve sam odradi neznam sad mozda nesto onako sazeto ali bar nesto bih znala dok ove ostale neznam bas nista
Hvala
pt,ptt d dimer mi je lakse jer sam to videla i nije komplikovano usustini to aparat sve sam odradi neznam sad mozda nesto onako sazeto ali bar nesto bih znala dok ove ostale neznam bas nista

Hvala
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hematoloska lab. dijagnoztika
Anita,
ako ovo ch u tvom nicku znaci da si u Svajcarskoj onda ova moja poruka ne vazi i/ili vazi ako imas nekog u Beogradu da ode u ul.Beogradsku "Medicinska knjiga"i pogleda , kupi , posalje ti udzbenik o lab. analizama iz hematologije( Sto ne konsultujes te iz zavoda za transfuziju kod kojih si bila na lab.stazu?).
Ima jos jedna dobro snabdevena knjizara u krugu Med. fakluteta na pocetku ul. Dr Subotic( kada se dolazi od Karadjordjevog parka).
Tesko ces na netu naci adekvatno jer je mnogo toga isparcelisano- isitnjeno i sl.Udzbenik je sistematizovano....
Zelim ti da polozis.Poz.R.
ako ovo ch u tvom nicku znaci da si u Svajcarskoj onda ova moja poruka ne vazi i/ili vazi ako imas nekog u Beogradu da ode u ul.Beogradsku "Medicinska knjiga"i pogleda , kupi , posalje ti udzbenik o lab. analizama iz hematologije( Sto ne konsultujes te iz zavoda za transfuziju kod kojih si bila na lab.stazu?).
Ima jos jedna dobro snabdevena knjizara u krugu Med. fakluteta na pocetku ul. Dr Subotic( kada se dolazi od Karadjordjevog parka).
Tesko ces na netu naci adekvatno jer je mnogo toga isparcelisano- isitnjeno i sl.Udzbenik je sistematizovano....
Zelim ti da polozis.Poz.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))