Tragovi krvi u stolici

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Jackes2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 02, 2010 5:55 pm

Tragovi krvi u stolici

Post od Jackes2 »

Zdravo,imam 16 godina i imam jedan problemcic...ovako...kada idem u WC pri izlasku stolice napolje osjetim kao neko peckanje(nebitno jel' stolica tvrda ili normalna),a zatim ponekad vidim male tragove krvi na stolici ili na papiru...to se ponekad desava i vec duze vrijeme mozda godinu dana...ali npr zadnjih 6 mjeseci nije bilo i sad opet pomalo...da napomenem da je stolica normalne boje...skoro pa redovna(svaki 1/2 dan) proljev nisam imao ne pamtim od kad itd....zanima me sta bi ovo moglo biti...Pozzz ! :D
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Tragovi krvi u stolici

Post od dannina »

S obzirom na tvoje godine, ako nemas nikakvih drugih tegoba, najvise lici na hemoroide. E, sad da bi bio siguran moras da se obratis lekaru.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

najverovatnije su hemoroidi, uraditi i krvnu sliku sa leukocitarnom formulom za svaki slucaj
Sarlot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 03, 2010 11:40 am

Post od Sarlot »

Moj savet je da se obratiš hirurgu jer će on ustanoviti tačno o čemu se radi i ne bih taj problem posmatrala kao mali. Meni se desila potpuno ista situacija, i ja sam ćutala neko vreme jer me ništa nije bolelo, a ta krv se s vremena na vreme pojavljivala. Kada je postala nešto učestalija, svi su mislili da su hemoroidi u pitanju, ali ipak se ispostavilo da je ulcerozni kolitis. Ja sam imala 17 godina tada i sada će još malo godišnjica moje bolesti. Tačnije i hemoroidi i UC su hronične bolesti, ali možda je kod tebe i obična upala debelog creva ili neko trenutno oboljenje, zbog toga se što pre obrati lekaru da ustanoviš šta je u pitanju!

POZDRAV!
Odgovori