Nemoj se igrati sa takvim stvarima! Tamo gde je to besplatno, sigurno nije legalno! Samim tim sto je to jedan neprirodan zahvat jer se odstranjuje tek zaceta beba, cini se svojom voljom i na sopstveni rizik. Nasi uslovi su takvi da se vecina mladih devojaka odlucuje na ovakav potez, a bolnica opet nije u mogucnosti da snosi troskove ogromnog broja abortusa. Ako se odlucis ipak za kiretazu, sto svakako probaj da stavis kao poslednju soluciju, uradi to u bolnici kod ginekologa a ne tamo kod nekih baba i nesvrsenih kvazi-doktora kakve smo slucajave susretali u nasoj javnosti. Tako ces samo zakomplikovati zivot sebi ali i dovesti ga u opasnost!! Inace, krivicno odgovaras ako to probas da ucinis van bolnice, znam za neke slucajeve. Jednu devojku je nedavno hitna dovezla u bolnicu jer je bila na ivici smrti, dosta je iskrvarila i jedva su je spasli. Morali su da joj izvade matericu tako da nikada nece biti u mogucnosti da rodi dete. Ima li potrebu da napominjem posledice ovog primera. Treba li da navedem jos neki koji jeste nasa svakodnevica i da li zelis ovim putem i svojom sudbinom koju sam-a kreiras da postanes losa vest u krugu tvojih bliznjih!?? Najbolje da odes u savetovaliste koje postoji u krugu svake ginekologije, naravno u bolnici. Tamo se lepo posavetuj, sta ti je ciniti (naravno, u slucaju da vec imas "problem" zvani neplanirana trudnoca) i pozajmi ako vec nemas sumu od 2.000 (dvehiljadedinara) koliko kosta kiretaza i obavi to civilizovano.
Ako te nisam uplasila, nadam se da sam pomogla bar malo. Pozdrav!
B S P L A T N A K I R E T A Z A
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA