da li.....

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
maza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 11:08 pm

da li.....

Post od maza »

Ako je devojka mrsava, da li to utice na plodnost??? I da li moze da dodje to steriliteta???
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Nisam lekar, samo komentarisem...Zavisi kakva mrsavost. Generalno je potreban odredjen procenat masnog tkiva u zenskom organizmu da bi hormoni pravilno funkcionisali. I odredjena kolicina masnoca u ishrani...Nije isto jesti sve a biti mrsav jer imas prirodno brz metabolizam i biti stalno na dijetama sumnjivog kvaliteta.
maza
Stalni član
Stalni  član

Post od maza »

Moja drugarica i ja smo obe obolele od anoreksije, medjutim ja sam se do neke mere izlecila ne gladujem jedem normalno ali i dalje mi se motaju po glavi razne misli da se ponovo vratim tome, za sada se trudim da do toga ne dodje. Drugarica ne zeli da prekine i ako smo obe bile zajedno na lecenju ona se vratila tome. Ona ima strah veliki od toga da ne moze da ima decu, ako anoreksija ostavlja takve teske posledice mozda uspem da je ubedim da prekine sa tim, zato mi trebaju informacije???
xantipa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2005 8:31 am

Post od xantipa »

Vrlo verovatno to stvarno utiče na plodnost, mada ni ja nisam lekar. Tvoja drugarica je verovatno dosta slaba zbog anoreksije, a ko hoće da rodi dete, mora imati snage da iznese trudnoću, i mora jesti - i zbog sebe, a pogotovo zbog deteta.
Ali ako želiš da je ubediš da počne normalno da jede, ne treba ti potvrda od lekara da to ugrožava plodnost. Reci joj da ti je lekar to potvrdio, iako nije.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Svako izgladnjavanje je mucenje za organizam jer on ne dobija ono sto mu je potrebno. Ja sam kad sam imala 16 godina drzala strogu dijetu tri meseca i dobila hormonski poremecaj, izgubila sam menstruaciju maltene na pocetku, nije se pojavila ni kad sam ponovo pocela da jedem, i na kraju su mi davali hormonske injekcije da je izazovu. Sa te strane se na kraju dobro zavrsilo a kao uspomena ostao mi je samo gastritis. :evil:

Ako ti treba direktna potvrda reci cu ti: da, anoreksija itekako ostavlja posledice. Ne samo na plodnost nego na ceo organizam jer iz hrane dobijamo energiju i gradivne materije potrebne da bi nam se organizam obnovio. Ako mu to ne pruzas nesto ce vrlo brzo da strada - kolika ce biti steta i da li ce biti trajna zavisi od organizma ali stete ce sigurno biti.

Pozdrav i srecno. Bori se.
maza
Stalni član
Stalni  član

Post od maza »

hvala puno :)
meseceva simfonija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 18, 2017 9:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: da li.....

Post od meseceva simfonija »

Da li bi neko mogao da preporuci neki preparat za podsticanje gojenja za odraslu musku osobu?
Odgovori