Postovani molim vas da mi pomognete jer sam totalno zbunjena.
Evo o cemu se radi:
Prosle nedelje sam bila prehladjena i stalno sam osecala slivanje iz nosa u grlo. U nedelju dobijem visoku temperaturu, odem kod lekara i kaze mi da imam upalu sinusa, prepise mi Hemomycin i Adrianol kapi za nos.
Temperatura je trajala 2 dana, skidala sam je pomocu Brufena svaka 4 sata, inhalirala sam se i ponekad ovih dana uvece opet dobijem temperaturu. Posle Hemomycina, prepisan mi je Citeral 500 mg.
Medjutim u utorak uvece suprug dobije temperaturu i ode kod drugog lekara i dobije potpuno istu terapiju.
Danas evo sin, 4 godine, ist dobio temperaturu... sad spava, cim se probudi idemo kod lekara.
Nije mi jasno sta je to... ako ja imam upalu sinusa, kako je mogu imati oni... nista mi nije jasno i zato va smolim za odgovor
Toatlno zbunjena
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Toatlno zbunjena
Da li je suprug vadio krv i bio kod lekara?
Da li ste dete vodili lekaru?
Ne mora da znachi da su i kod njih u pitanju upale sinusa, terapija hemomicinom se daje kod velikog broja bakterijski izazvanih stanja, upala grla, nosa, uha, zdrela, pluca, bronha...lekar koji je pregledao vasheg muza mu je verovatno i rekao shta je kao dijagnozu upisao u karton...
A kod deteta cete vec posle pregleda znati shta je u pitanju!
Da li ste dete vodili lekaru?
Ne mora da znachi da su i kod njih u pitanju upale sinusa, terapija hemomicinom se daje kod velikog broja bakterijski izazvanih stanja, upala grla, nosa, uha, zdrela, pluca, bronha...lekar koji je pregledao vasheg muza mu je verovatno i rekao shta je kao dijagnozu upisao u karton...
A kod deteta cete vec posle pregleda znati shta je u pitanju!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Supruga je pregledala doktorica... i nista ali nista mu nije rekla....dala mu isto da pije Hemomycin a nije rekla da ima upalu
Nazvala sam detetovu doktoricu i rekla je da skidamo temp, da je to virus, da temp moze ici i preko 39, da dodjemo ako mu bude gore ili ako primetim da otezano dise....
Kontrola od nedelje....
Nazvala sam detetovu doktoricu i rekla je da skidamo temp, da je to virus, da temp moze ici i preko 39, da dodjemo ako mu bude gore ili ako primetim da otezano dise....
Kontrola od nedelje....
Očito je u pitanju ili virus ili bakterija, dakle svakako je infektivna etiologija, čim ste se svi razboleli.
Bez panike, ponašajte se razumno, znači ležanje, tečnosti, vitamini, adekvatna hrana, skidanje temperature kad pređe 38,5 kod vas, a kod deteta čim pređe 38. Naravno, uzimajte i propisanu terapiju kako vam je svima rečeno.
Niste napisali kako ste Vi konkretno sada, tj. da li je delovala terapija kod Vas lično? Verovatno niste ni stigli da odete na kontrolu...
Ako se, ne daj Bože, pojavi otežano disanje ili gušenje-odmah u hitnu ili urgentni, to već sigurno znate.
Bez panike, ponašajte se razumno, znači ležanje, tečnosti, vitamini, adekvatna hrana, skidanje temperature kad pređe 38,5 kod vas, a kod deteta čim pređe 38. Naravno, uzimajte i propisanu terapiju kako vam je svima rečeno.
Niste napisali kako ste Vi konkretno sada, tj. da li je delovala terapija kod Vas lično? Verovatno niste ni stigli da odete na kontrolu...
Ako se, ne daj Bože, pojavi otežano disanje ili gušenje-odmah u hitnu ili urgentni, to već sigurno znate.